Uforutsette utfordringer

I dag har jeg lyst til å være litt mer personlig. Jeg liker alltid i alt jeg skriver – uansett tema – og flette inn elementer av personlighet, men dette blir litt mer nært. Og det er også viktig, for jeg vet at det alltid er noen som kan relatere seg til det de leser💚 Mine tanker er ikke unike, men de er mine.

 

Da det gikk opp for meg at “alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet”, var selv livet, gjorde det noe med meg.

Jeg forstod, da jeg var på mitt svakeste, at livet ikke er når det ikke finnes noe å engste seg for, være urolig for, grue seg for, brudd, oppbrudd,  sykdom og fortvilelse. Nei, livet er som det er og DET er livet selv.

Jeg er glad for at dette gikk opp for meg da livet var på sitt tøffeste. Da jeg ventet på at alt skulle bli bra slik at livet kunne fortsette, da gikk det opp for meg at DETTE er også livet.

Det som ikke ble som tenkt.

Ingen tror at den man elsker høyest skulle bli fanget i rusens grep og til tider sveve mellom liv og død.

Ingen tror at røttene ikke skal få gro før man er over femti, når man kjøpte sitt første hus som tjuefem.

Ingen tror når man tenker på barndommens relasjoner at det skal bli vanskelig som voksen.

Ingen tror at du ikke skal klarer alt som forventes av deg.

Ingen tror at fravær av stabilitet, skal ha så store alvorlige konsekvenser.

De som mener at du for følsom, for nærtagende, for sårbar, hva vet de om det som ligger bak?

Alle disse dagene var også livet og de har gjort noe med meg.

De har gjort meg sterkere, tryggere, sikrere.

Sorg over brutte relasjoner erstattes med nye og trygge.

Røttene som manglet jord å gro i, har endelig funnet stedet hvor de kan gro dypt og fravær av stabilitet har gitt meg evnen til å rette meg opp å stå støtt.

Jeg er stolt. Stolt over hva jeg har taklet så langt. At jeg med rak rygg har stått i utfordringer jeg aldri hadde trodd jeg skulle møte. Det har gjort meg sterkere.

Jeg verner om hjertet mitt, for livet går ut fra det. Jeg øver meg i å holde hjertes hage fritt for ugress og fylt med de vakreste blomster. Jeg ser de vakre tingene i det lille og jeg vet at små endringer kan utgjøre de største forandringer.

Ting man aldri trodde man skulle oppleve i livet, er også livet. Det er med på å forme deg som menneske og er du åpen og mottakelig kan det være med på å utvikle empati, sympati, godhet, kjærlighet. Du kan kjenne andres smerte og være et medmenneske uten harde og dømmende ord 💛

 

Kroppen for voksne

Det er en fordel å sjekke yr.no selv om solen skinner fra skyfri himmel når man går ut. Da det begynte å regne, var det ingenting annet å gjøre enn å fortsette på sykkelturen til man kom hjem. Det er nesten litt forfriskende selv om jeg ble våt til skinnet, bokstavlig talt💦 Forøvrig elsker jeg å gå tur i regnet, men da med klær som er for været – med andre ord; det fins ikke dårlig vær, bare dårlig klær…

Turen gikk bl.annet  til biblioteket etter at jeg hadde fått en sms med beskjed om at jeg kunne hente en bok jeg hadde glemt jeg hadde bestilt. Dertil hyggeligere var det med påminnelsen. Jeg gleder meg til “Kroppen for voksne” av Trond Viggo Torgersen.

Jeg husker da jeg var barn og barne-tv begynte kl 18.00 (det gjorde det forsåvidt da mine gutter, født i ´90 og ´92 også var små, men det ballet på seg med tilbud når bl.annet Tv2 startet opp) Det var bare Nrk for barna og forholde seg til og var ikke det mye enklere enn alle tilbudene som fins i dag?

“Kroppen min” var et spennende program. Der snakket Trond Viggo åpent og fritt om kroppen på en måte som barna forstod – men jeg husker også at det var litt flaut, spesielt om pappa var hjemme. Han var av en litt annen skole og mange ting rundt kroppens utvikling var litt tabu belagt.

Men uansett – jeg husker det godt, og nå skal jeg altså lese om “Kroppen for voksne” Det blir spennende. Jeg er litt der at jeg har litt vanskelig for å følge med på at enkelte ting i kroppen endrer seg fordi jeg blir eldre. Vi vil jo leve, men vi vil liksom ikke eldes!

Når det er sagt, er jeg utrolig takknemlig. Tenk å få muligheten til å bli eldre. Det er ikke så mange alternativer og ingen ting gjør meg mer takknemlig enn for god helse 💚

Spennende lesning å ta fatt på av barne-tv-onkelen som selv er blitt en voksen mann (eller eldre, om man skal kalle en spade for en spade☺️)

Ha en super god ny uke…!

 

 insta og fb finner du meg også og jeg blir veldig glad om du tar en tur innom..!

 

Testosteron og blanke øyne

Etter flere dager med vind som kunne blåse meg over og ende og fikk tårene til å trille bak solbrillene, var det fantastisk og både se og kjenne at den hadde løyet litt☺️Alt med måte, tenker jeg om mange ting, men sånn har altså ikke vinden tenk de siste dagene her jeg bor, ihvertfall..

🍀💚🍀

William Shakespeare, som riktig nok levde for MANGE år siden (1564-1616) sa at “fattig og fornøyd er rik nok”

Hva som fikk han til å si og mene det for så mange år siden – vi snakker noen hundre år – hadde vært interessant, men kan vi si det samme i dag i 2022?

For hva vil det si å være fattig og hva vil det si å være fornøyd og hva vil det si å være rik? Pr. definisjon er fattig å mangle livsviktige resurser og å ha for lite penger og materielle goder til å leve et tilfredstillende liv.

Men hva betyr det å være rik? Masse penger eller nok penger? Når jeg googlet ordet “rik”, kom det opp tall som klassifiserer som rik og hva som klassifisere som fattig. Alle er vel skjønt enige om at penger er nødvendig, men ikke kilden til det å være fornøyd og lykkelig, eller!? Se hva du har og ikke se deg blind på det du ikke har.

Hva er det du mangler som penger kan skaffe og med det gjøre deg lykkeligere..? Hmmm..

🧐

Jeg er ingen maskulin person. Det ikke mye testosteron av betydning i meg, men jeg har en mann, så i dag ble jeg med han på kino å og så på en film med masse testosteron; “TopGun”. Wow, jeg ble så fenget av handlingen, historien, farten, spenningen og flinke skuespillere. Jeg fikk virkelig min dose av testosteron – og tårer som presset på. Det kan jo ikke bedre bli..så rørende gjennom den fartsfylte, barske og røffe. En skikkelig god kombo‼️

 

Så med dette påfyllet vil jeg ønske deg en god start på en ny uke🌺

 

 

Følg meg gjerne på  fb og insta Da blir jeg gla`…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fryd for gane og øyet

Jeg er ikke lidenskapelig opptatt av mat men jeg liker å lage mat og gjøre det hyggelig rundt et hvert måltid – om det så er frokost, lunsj eller middag. Jeg lyst til vise deg en nydelig dessert som smakte fantastisk ☕️🍧men aller først vil jeg dele noen tanker med deg, for har du tenkt på hvor lite vi hører stillheten? Hvor stor mangelvare det er at vi ikke tar oss tid til å lytte etter…ingenting?

Vi er utrolig mye eksponert for lyder og inntrykk NESTEN hele døgnet. Sinnet vårt får i grunnen aldri fred. Men hysj, vær stille litt, så hører du stillheten – for det går an å høre den – men da må vi også våge å være stille – og det som kan være skummelt med det er at tanker og uro som vi ikke ønsker, får fritt leide. Men stillheten er hørbar, bare vi hører etter. En tur i skogen kan være et sted hvor du bare hører stillheten i form av fuglekvitter, vinden som rasler i trærne og knaselyder under føttene som tråkker på småkvist og det myke underlaget. Jeg går en del tur i marken. Liker best mykt underlag i stede for den harde asfalten, men ofte har jeg ørepropper i ørene med en podcast eller musikk fra spillelisten min. Det er en veldig fin anledning til å gjøre nettopp det – og noen ganger er det også for å avlede stressende og frustrerende tanker. Men å gå uten noe i ørene og heller lyttet til stillheten er bare helt fantastisk og kan i seg selv være en avledning fordi stillheten har sitt helt eget språk, bare du lytter!

🍀💚🌿💚🍀

Så var det desserten i dag…

I favoritt magasinet mitt, “Jeanne d´Arc Living”, var det en oppskrift på “farmor Rosas berömda recept på inlagda valnøtter”

🍯🍯

Det så lekkert og innbydende ut i glasset som stod på en brikke med oppskjært ost og ingrediensene var heller ikke noe hokus pokus ➡️ 200g valnøtter, 3 dl sukker, 1 dl vann, 3 dl flytende honning, 3 ts revet appelsinskall. En aldri så liten sukker bombe, men nøtter er jo sunt i små mengder, vann er sunt, honning er sunt og appelsinskall er vel også sunt, så da satte jeg i gang og her er mitt glass..

Det er en fantastisk søt og god smak..

..og sammen med is, jordbær, bringebær og litt sitronmelisse på toppen – som jeg har gjort her – må jeg bare si at det smakte helt fantastisk!!

En fryd for gane og øyet..

 

Har du lyst til å vite fremgangsmåten på valnøtt blandingen og ikke har magasinet jeg refererte til, kan du sende meg en melding på insta

Ellers er det kjempehyggelig om du vil være med i min nyopprettede gruppe på fb fb 🌺

Gammelt vennskap

Fredag kveld med sjokolade og kaffi fra vår nye kaffemaskin. Det er digg og du vet, som ved alt nytt er det veldig gøy å teste det ut☕️☕️

Ellers er det nesten rart at det er fredagskveld, fordi det var jo liksom søndag i går, men slik er jo mai med disse velsignede fridagene.

Vi har en bordkalender stående på kjøkkenbordet og den inneholder et visdomsord for hver dag. Noen ganger tar jeg pause fra den og legger den i en skuff, men nå har den fått stå framme en stund.

 

Dagens visdomsord

Det er en god ting å lytte. Man kan faktisk snakke så mye at det til slutt er tunge som gjør at man ikke hører hva andre sier. Billedlig talt og et tankevekkende ordtak, syntes jeg.

På formiddagen i dag var jeg på en deilig gåtur med venninne i byens marker. Det som er ekstra hyggelig er at dette er en venninne jeg hadde i ungdomsårene. Våre veier skiltes i tjueårene, men da vi helt tilfeldig møttes på et kjøpesenter, var det nesten som det var i går. Herlig at kontakten er tatt opp igjen og det som er så gøy, syntes jeg, er at man har en historie sammen. I dag mimret vi blant annet om en London tur vi var på sammen med en gjeng fra menigheten vi begge var med på den tiden. Vi bodde på samme hotell rom og husket navnet på både hotellet og andre detaljer. Jeg elsker “gamle” vennskap. De er noe helt spesielt og dyrebare.

I kveld skal jeg også opprettet en gruppe på Facebook som skal være en ren kanal for bloggen min. Jeg har hatt det før, men etter litt prøving for å finne ut hva jeg ønsker med gruppen, har jeg nå landet på opprette den på ny. Så da gjenstår det bare å ønske deg velkommen til gruppen http://www.facebook.com/groups/2838156906491580/ og har du lyst til å være med og å dele innleggene min, blir jeg super gla` 🥰

Du finner meg også på instagram her

Minner

Ny helligdag i mai. Betyr den noe annet for deg enn en fridag? For meg har den en større mening og ingen ting forsterker min tro mer enn når jeg går turer i vakre og rolige omgivelsene – som bildet under. Det å være tett på naturen som er skapt av Ham jeg tror på, Gud, gir meg på en måte et gudsnærvær man ikke finner noe annet sted – naturlig nok💚

Bildet er ikke fra i dag, men fra tidligere i uken. I skrivende stund haglet det vannrett  og alt som stod under tak på verandaen ble vått, men hva er det man sier; etter regn kommer sol..forhåpentligvis☀️

Her om dagen kikket jeg og min eldre mor på bilder fra barndommen min. Mange minner, også dem man ikke kan huske ordentlig. Turer til Danmark med mamma og pappa og mine to søstre, på turer i skogen, bilder av oss jentene i lek med dukkene våres, jul, bursdager, bilder med omsorg for hverandre, bilder med smil og bilder med alvor.

Jeg var tolv år da jeg hadde den første av mine tre hofte operasjoner (akkurat det kan du lese om her. Om du legger merke til det ser det ut som det ikke har vært respons på dette stykke, men det har med at alle innlegg ble nullet ut etter at blogg.no hadde en omorganisering for en god stund siden ☺️)

Uansett – pappa foreviget meg rett etter operasjonen, med smykket jeg hadde ønsket meg og med den store bandasjen over operasjonssåret med ca 15 sting. Pappa var glad i å ta bilder, heldigvis, og derfor kunne jeg og mamma sitte sammen og mimre.

Minner skapes av opplevelser – på godt og vondt – og mange minner kan vi selv kontrollere. Vi kan skape dårlige minner ved ting vi sier, skriver og utrykker på ulike måter. De legges i “minnebrikken” vår enten vi vil eller ei og er ikke alltid lett og slette fra hukommelsen eller “minnebrikken”. På samme måte skaper vi også gode minner med det vi sier, skriver og utrykker, men disse minnene er gode ha og etterhvert se tilbake på.

Derfor er det så viktig, mer enn noen gang, å skape gode minner. Tiden går så fort. En dag er både relasjoner, ord og handlinger minner.

Lykke til med å skape gode minner

💚

Ute og inne, men mest ute

💚🍀💚

Syriner, altså, de er bare herlige og når jeg kombinerer dem i en vase på et par bøker, syntes jeg de utgjør en vakkert innslag på bordet. De står ikke lenge – hverken i en vase eller ute på buskene (er det forresten busker det heter eller er det et tre?) så det er bare til å nyte!

Påsken er over, 17.mai er over og våren er i full gang. Heldigvis ligger sommeren foran og jeg bare nyter HER OG NÅ!!

Verandaen begynner å få mer og mer liv med planter og utestæsj. Det spirer og gror og staudenei krukker og kar kommer igjen på tredje året – det er så morro…Love, love🥰 Løytnantes hjerte blomstrer og jeg har lest at når den er ferdig med blomstringen kan den klippes ned og mest sannsynlig komme med en blomstring en gang til.

I denne potten sådde jeg gule erter! Det er jo så gøy! Og det jeg har skrevet på hjertet du ser på bildet, kan ikke bli sannere: “gjør mer av det som gjør deg lykkelig”

Og her håper jeg det skal flomme over av lilla, rosa, blå og hvite blomster. Det å så selv er ikke bare morro, men mye billigere. Det er så mye vakkert der ute på de mange gartnerier og hagesentere og pengen kan virkelig få ben å løpe på – eller vinger å fly med, for å si det slik, men det jeg liker med å ta turer på de forskjellige stedene er inspirasjonen jeg får, gleden og roen, faktisk. Det er noe helt eget med å se på blomster og alt det fine tilbehøret.

For tredje året på rad kommer den igjen. I fjor kom den ikke med den nydelige stengelen med blomster. Det håper jeg den gjør i år, men uansett er den så vakkert med sitt nydelige bladverk 🌿

Men da gjenstår det bare for meg å ønske deg en fortsatt nydelig dag, nyt den og øyeblikkene du får 💛🌼💛

Godt fornøyd

Jeg digger følelsen fredag gir meg. Selv om jeg ikke er ute i ordinært arbeid (frivillig arbeid og en stilling på ca 5% regnes kanskje ikke?) er helger viktige og fredag er ukens favoritt dag.

Etter en handletur hvor viktige (migrenemedisin er viktig) og mindre viktige (spisebrikker fra Nille på 50%, er ikke viktig) ting er handlet inn, lar jeg bare fredagsfølelsen ta over.

En del av den følelsen er å gjøre litt rent. Jeg tar aldri hele leiligheten en gang i uken, men litt hver dag og på fredag føles det ekstra godt når gulvene for en stakket stund er helt rene 🪣🧹

Ute i vinden flagrer ny-vasket sengetøy og det betyr at dyner og puter på soverommet skal få nytt på seg. Men det finnes vel ikke noe bedre enn å legge seg i helt nytt sengetøy som dufter av deilig vårvind i et soverom som også er helt ny-vasket..?!

Ellers denne uken sier jeg meg godt fornøyd med vårt siste kupp (jeg sier vårt, men jeg vet at samboer er gla`fordi jeg er gla`)

En flott og romslig kommode og en herlig koffert ble reddet fra å bli kastet!

Kan du tenke deg? Jeg gikk noen runder med meg selv, før vi tok den med oss, for den krever sin plass, men å skulle være vitne til at den skulle bli slengt oppi en kontainer, nei, det kunne jeg bare ikke. Og siden interiør er gøy, omorganiserte jeg arbeidsrommet vårt – og der fikk den en flott plass med kofferten som også skulle ha tatt samme veien om jeg ikke hadde forbarmet meg over den ✅♻️🥰 Og siden alt er i stilen jeg er så gla`i, kunne det ikke vært bedre!

En annen ting denne uken var en tur på lokalt gartneri. Der kjøpte jeg planter til å ha i blomsterkassen på verandaen.

Jeg tenkte kanskje at jeg var litt tidlig ute, men gartneriet var fult av folk, så jeg fulgte rett og slett strømmen og handlet, jeg og☺️ Her skal det nok bli frodig og fint 🌺🌼🌸

Så gjenstår det bare å ønske deg en deilig fredag og god helg. Ta innover deg de gode følelsene og gjør noe godt for deg selv💚

 

Følg meg gjerne på instagram

I sitt eget fengsel

Wow, for en dag. Ikke fordi været her sør er fantastisk, men fordi det er frigjøringsdagen.

Bare smak på ordet; FRIGJØRINGSDAGEN!!

Dagen er verd å flagge for

Tenk å få feire den, tenk hva den betydde 8.mai 1945. Det finnes ikke noe sterkere en å feire frihet. Jeg behøver nok ikke si noe mer, for vi tenker vel alle i dag på hva frihet betyr når vi vet hva vårt kjære Europa står overfor av krig og trusler. Ikke ta den som en selvfølge, for frihet er det mange som ikke har i dag.

Men frihet er så mye mer enn en fritt og godt land; Friheten inni deg. Man kan være i sitt eget fengsel, uten høye murer rundt og man kan være innelåst uten at en betjent låser deg inn og ut av en celle.

I dag er den beste dagen til å sette deg selv fri. Fri fra ditt eget fengsel, fri til å gå ut av cellen din, fri til å åpne døren å gå ut. Ut i frihet fra det som har holdt deg fanget. Mentalt og psykisk.

Det er mange ting som kan holde deg fanget i ditt eget fengsel, men tenk at du kan sette deg selv fri!!

Bruke denne symbolske dagen og sett deg selv fri! Fri fra frykt for mennesker, fri fra frykt for andres ord mot deg, fri fra angst for å møte nye utfordringer, fri fra bitterhet osv. Noen ganger er man sin egen fangevokter, men gi fangevokteren beskjed om at du er fri til å åpne døra, gå ut og nyt friheten din💚💛💚

(Selvfølgelig vet jeg at det er mange psykiske lidelser som ikke er en quick fix. Heldigvis er det mye god hjelp å få💚)

 

Rommet Mitt på instagram 📸☺️