Et komplekst indre

Hva passer vel bedre på en tung regnværsdag i juli enn å skrive? For meg passer det utmerket. Jeg skriver for meg, men får du noe ut av det, Eller kjenner deg igjen i det, blir jeg glad. Da var det liksom en mening med det.

Jeg vet også at begynnelsen på et innlegg må være fengende  forat du skal lese stykket ut, og det er ikke alltid like lett, men ta deg tid, kanskje du blir overrasket!

Jeg er sensitiv. Og det kjenner jeg på følgende av hver dag. På hvilken måte gjør jeg det? Og betyr det noe for deg at en blogger du overhodet ikke kjenner forteller deg dette? Jo, det kan være interessant for nettopp deg, for kanskje du får en aha opplevelse. En opplevelse av å kjenne deg igjen, av og plutselig forstå deg selv og dine reaksjoner litt mer..? For meg har det tatt mange år og få satt de rette ordene på mine egne reaksjoner.

🌸Jeg har et rikt og komplekst indre liv.

🌸Jeg trenger åtte timers søvn som alle andre, men får det sjelden fordi jeg har et aktivt tankearbeid som blir forsterket når kvelden kommer og kroppen skal hvile.

🌸Jeg er samvittighetsfull og grundig i det jeg gjør, og veldig opptatt av å ikke gjøre feil. Sårer jeg andre ubevisst, får jeg det selv veldig vondt, og det kan gå dager før jeg klarer å legge det vekk.

🌸Jeg er god på å lese andre, og jeg blir lett påvirket av andres følelser, humør, kroppsspråk og smerter.

🌸Jeg blir lett overstimulert i form av å bli stresset, sliten og noen ganger handlingslammet.

🌸Jeg føler meg ofte annerledes enn andre – også familie – og jeg har hatt liten selvtillit da jeg opplevde følsomheten min som noe negativt i barne og ungdomsårene mine.

🌸Jeg har behov for å være alene og ha egentid. Noe mannen min har stor forståelse for.

🌸Kunst, musikk og film kan bevege meg sterkt på godt og vondt. Med den «rette» sangen i ørene på joggeturen kan tårene få renne fritt om jeg ikke møter for mange andre. Men det er noe forløsende må å la følelsene få utløp på den måten.

Så dette er altså meg – et helt menneske med ånd, sjel og kropp. Hode, hjerte og mage – OG jeg er sensitiv.

Kjente du deg igjen i noe av dette, eller kjenner du noen igjen?

 

Fra Hjerte på instagram 😌