Han er ikke rusavhengi

Min kjære yngstemann – yngst, men langt fra minst. Høy, veltrent og masse flotte tatoveringer. Tattoveringer som utrykker mange forskjellige følelser. I dag har jeg lyst til å skrive om deg..!

Han er ikke rusavhengi.

Han var trøtt om morgenen da klokken ringte eller jeg vekket han, men han stod opp, for på skolen måtte han jo. 

Etter ungdomsskolen hadde han ingen gnist til å begynne på vidergående. Jeg var redd dette var begynnelsen på å søke ut i andre destruktive ting – som rus og det som følger med. Jeg hadde jo erfaring med det.. Men han la seg ikke til på rommet med tv spill. Han søkte ikke ut i det destruktive..

Han hadde venner jeg var trygg på – de ble ikke byttet ut (jeg visste hvordan det var når de vennene jeg var trygg på ble byttet ut)

 Dag tilbud gjennom nav, som gav en liten slant i måneden, var en selvfølge,  En annen selvfølge var å begynne på videregående etter dette året. Han hadde fått avbrekket han trengte, for å få ny giv til å fortsett på skolen. 

Pliktoppfyllende og flink, punktlig og presis. To år på vidergående – to år som lærling. Jeg husker ikke at noe var et ork og et strev. Selvfølgelig var ikke alle dager like, men du stod på. 

Midt oppi min sorg over storebror som ruset seg, var han min store glede og fikk meg til å le når alt var mørkt. En rusavhengi for ofte mye oppmerksomhet i en familie. Søsken kan fort bli “glemt”, og det har ikke bare vært enkelt å ha rusavhengihet så tett på livet. Men han har vært, og er, en flott lillebror, som stiller opp for storebror, og som hater dem som har gjort grusomme ting mot han. Det viser bare hans gode og rettferdige hjerte.

 De som har døtre, kaller det mor/datter tid, men hos meg er det mor/sønn tid når vi reiser en uke til syden eller tar noen dager i en av Europas flotte byer. Han gjør det, og det er ikke fordi mamma spanderer en gang 😉 Så må jeg legge til at vi begge to, faktisk, har enestående samboere som alltid ønsker oss god tur 🙂

Moden og voksen ble han tidlig. Følelsene hans tror jeg har kommet til uttrykk gjennom tattoer. Sytten år var han, da den første kom. To stjerner på brystet. Jeg trodde det var den første og siste – men akk, så feil jeg tok 🙂 I stede ble jeg smittet, og har et par tre stykker, jeg og 🙂

Å være så god som han er, er en gave, og i dag hadde jeg lyst til å sette fokus på han.. rose han for den han er – for meg..!!

(å vise bilde er godkjent av han)

 

 

..siden bøtta var full, var det dråpen som fikk skylden.

Gode relasjoner og forhold.

Hva må til? Kommunikasjon er en veldig stor nøkkel her. Alt som kan snakkes om kan på en eller annen måte bli løst. Hva skjer med det man ikke snakker om, som blir feid under teppet? Det blir liggende som en verkebyll som blir større og større. Eller man kan sammenligne det med bøtta som er full av vann. Det er den berømmelige dråpen som får det til å renne over. Det er ikke dermed sagt at det var dråpen sin skyld at det rant over, men siden bøtten var full, var det dråpen som fikk skylden.

Jeg vet at kommunikasjon er nøkkelen. 

Jeg var veldig ung da jeg giftet meg – jeg syntes nitten år er ungt. Kommunikasjon var en av manglene. Det er livsnødvendig når noe skal fungere.

Tenkt deg inn i alle relasjoner – mangler kommunikasjon, mangler en av de viktigste grunn pilarene i alle forhold –  i jobb, med ektefelle, samboer eller kjæreste, med foreldre, med søsken..ja, til og med naboen er det greit å ha kommunikasjon med : )

For meg er det livsnødvendig. Det gjør at man kommer hverandre nærmer, man tør å vise seg sårbar og man blir sterkere. Livet gjør at man vokser, og jeg ønsket å vokse med det, ikke fra det. Da jeg var over den tyngste perioden i livet mitt, da jeg valgte livet, åpnet nye veier seg. Noen dører måtte lukkes, mens andre ble åpnet.

Jeg er så glad for den åpne kommunikasjonen jeg har i dag – ikke bare med samboer, men også med sønnene mine. Jeg har vist meg sårbar, og DET har igjen har ført oss nærmere hverandre. 

Hvorfor deler jeg dette? Er det egentlig så interessant å lese disse refleksjonene jeg gjør meg under epletreet i hagen, en deilig sommer dag?

Alt jeg kan si er at kommunikasjon er nøkkelen i alle forhold.

Og du har kanskje hørt og lest disse nydelige ordene som står i Bibelen, at “kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt og tåler alt” Kjærligheten må selvsagt være tilstede, og hvordan kan den være til stede slik at den utholder alt, tror alt, håper alt og tåler alt?

Kanskje du vet svaret mitt?

Ved kommunikasjon ♥

 

 

 

Rus er et skille mellom dem vi er glad i..

Kanskje et litt anerledes blogg innlegg denne gangen, men hjerte har sine grunner som ikke alltid kan forklares.

Tar du deg tid til å lese dette vakre diktet? Jeg håper det.. ♥

TIL DEG

Jeg bærer DITT hjerte med meg

Jeg bærer det i MITT hjerte

Jeg er aldri uten det

Hvor enn jeg går, går du, min kjære

Og hva enn jeg gjør alene

Så er det ditt verk, min elskede

Jeg frykter ingen skjebne

For du er min skjebne, min søte

Jeg trenger ingen verden, du vakre

Du er min verden, min sanne

Her er den dypeste hemmelighet

Som ingen kjenner

Her er roten til roten

Knoppen til knoppen

Og himmelen til himmelen

Til et tre som heter Livet

Som vokser høyere

Enn sjelen kan håpe

Eller sinnet kan gjemme

Er vidunderet

Som holder stjernene adskilt

Jeg bærer DITT hjerte

Jeg bærer det i MITT hjerte

 

Jeg mener om meg selv at jeg er lett å glede, jeg blir lett rørt, og jeg er sårbar..Dette diktet rørte ved noe ved meg, og jeg dedikerer det selvfølgelig til de som betyr mest for meg i hele livet, ja som er livet mitt.. Guttene mine (som ikke er gutter men voksne menn) Dere to som er så helt forskjellige fordi rusen skiller dere. Like høyt elsket, men med en kjærlighet som kommer til uttrykk på ulike måter ♥

Min kjære mann som vet hvor sårbar jeg er, men også hvor lett jeg er å glede..takk for det vi har sammen ♥

 

 

Har jeg drømt eller har jeg tenkt, eller har det vært en blanding…?

Å våkne om morgenen og kjenne seg utslitt er ikke alltid en god start på dagen – uansett hvor mye sommer og sol det er. Sånn var det i dag..

Har jeg drømt eller har jeg tenkt, eller har det vært en blanding av tanker og drøm? 

Når man har ubehag i magen og ikke skjønner hva man spiser feil, eller hva man ikke spiser som man burde ha spist, – over mange år – når allslags helsekost tabletter som skal, i følge reklamen, gi så balansert og fin mage ikke funker, ja, da er det vel ganske åpenbart at psykisk stress setter seg i magen.

Men å våkne etter en natt som denne, uten skjønnhetssøvn på noen som helst måte – ja, det sier seg vel selv at det gjør noe med en. Og når det ikke er første natten som er sånn, og heller ikke andre og tredje, så blir noe av det viktigste at jeg forteller om natten til mannen min, jeg får plassert det der det hører hjemme, om du skjønner..

Jeg har hatt mange drømmer – og ofte har drømmer rot i virkeligheten. Det man opplever i løpet av en dag, inntrykk fra samtaler, det man ser på sosiale media, nyheter, ja, til og med en romantisk film, kan forfølge deg om natten.

Så hva da med det man bærer med seg som har med sine nærmeste å gjøre? Over år?

Jeg husker da de begge var smågutter, to brødre så nydelige med sitt hvite lyse hår. Svette og varme etter lek, men også veier som skiltes da de valgte så helt forskjellig i begynnelsen av tenårene, to voksne gutter i dag med to helt ulike tilværelser – som jeg elsker over alt på jord!!

Men drømmen min, eller var det tanker, som tok søvnen i natt, var altså en telefon fra sykehuset..jeg måtte komme..det handlet om slutten..jeg kom, jaget ut alle som var i rommet – ville være alene med han..Men var det ikke bare en drøm?

Jo, denne gangen også var det heldigvis bare en drøm – og på en merkelig måte lærer man seg å håndtere de, for så å ta fatt på dagen ♥