Overraskende lite respons

Det er utrolig godt med disse vanlige dagene, er du ikke enig? Dager uten at det helt store skjer – hverken av glede eller sorg, nedtur eller opptur.

Men du vet, disse dagene er like viktige som alle de andre – kanskje viktigere! For det er hverdager og dem har vi flest av.

 

Når solen går ned om kvelden, er det godt å kjenne takknemlighet i hjerte forat dagen har vært EN HELT VANLIG DAG!

 

Mitt forrige innlegg, Prosjekt på statens regning gav meg overraskende lite respons, både på nettstedet, men også på bloggens fb side – bortsett fra (så langt) viktige og engasjerende kommentarer som betyr veldig mye. Engasjerte kommentarer betyr alltid mye og blir ALLTID verdsatt og satt pris på💚

Men kanskje temaet for innlegget er for tungt? Det angår ikke meg? Det handler bare om de narkomane, så det er ikke så viktig? Jeg har nok med meg og mitt? Jeg kjenner ingen rusavhengige, så jeg bryr meg ikke!

Vi har alle våre ulike interesser for ulike temaer, men at det ikke var mer interesse for at Norge går i gang med et femårs prøveprosjekt som går ut på å gi lovlig heroin – som i utganspunktet har gjort mennesker syke og avhengige – kan nok også handle om uvitenhet (kanskje) Forstår vi egentlig hva det betyr? Å bli behandlet med det som i utgangspunktet ødela livet!?

Men dette gjøres altså på statens regning, i stede for å gi et fullverdig medikamentfritt behandlingstilbud med sterkt ettervern til å leve det “normale” livet. Til å leve alle disse dagene uten at det helt store skjer, hverken nedtur eller opptur, hverken sorg eller glede. Bare det vanlige livet.

Men det vanlige livet består også av sorg og glede, opptur og nedtur! Det blir tatt fra en gruppe mennesker fordi politikerene har gitt opp og velger den enkleste løsning for seg selv; behandling med det stoffet som i utgangspunktet har ødelagt alt.

DET burde ihvertfall være et tankekors uansett hvilke forhold du har til tematikken rus og narkomane.

🍀💚🍀

 

Rommet Mitt på fb og Rommet Mitt på instagram😊

Prosjekt på statens regning

Jeg nekter å tro at sommeren er over, men de siste dagene her østpå har ikke hatt mye sommerpreg over seg. Riktignok har temperaturen vært fin, men innimellom kan ikke himmelen bli gråere og mer regntung..🌧⛅️ jeg er liksom ikke helt klar til å si: jeg elsker høsten..🍂..selv om jeg gjør det!

Bilde er fra marka i nærheten der vi bor, og ikke mye som minner om høstfarger ennå.

Men uansett om du har vært bortreist eller hjemme, begynner hverdagen så smått og vende tilbake til oss alle. Heldigvis må man ikke reise langt bort for å ha feriefølelse. Det handler egentlig først og fremt om å gjøre noe annet, noe annerledes.

🌼🌼

Et femårig prøveprosjekt er i gang i staten Norge. Spennende, eller hva? Kanskje du ikke er interessert i det hele tatt, men det prøveprosjektet får meg til å se rødt‼️

Ren, “medisinsk” heroin skal deles ut til noen få utvalgte som er heroinavhengige i Oslo og Bergen. Det kalles så fint “herionassistert” behandling, og brukeren kan velge om det skal settes med sprøyte eller svelges som en tablett. Dosen skal brukeren selv bestemme sammen med lege.

Nå får det være nok! Dette er ene og alene kapitulasjon på høyt nivå. Om staten kan bruke penger på dette, kan det vel heller brukes penger på MEDIKAMENTFRI behandling. Hva er det politikeren ikke forstår? Er det behandling å GI heroin som skal sette på sykehuset av en sykepleier? Jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller gråte, og det blir helst det siste, for er det behandling, ja, da vet ikke jeg hvor vi ender i denne problematikken.

Hva med å gi behandling og etterbehandling  til å leve et godt, rusfritt liv? Det er kanskje for mye jobb? For mange penger å stable på bena? Ikke nok gode resultater å vise til?

Hva med sidemisbruket når man går på heroin OG metadon? Det er ikke slik at når man har fått dosen sin, så har man plutselig en jobb, rusfritt nettverk og alt på stell – man er fortsatt uten jobb, rusfritt nettverk, det misbrukes fortsatt piller, amfetamin, kokain osv.

Jeg syntes politikeren er så blåøyde, så naive, så lite tilstede i virkeligheten. Nå begynner de altså å se at LAR (legemiddelassistert rehabilitering) kanskje har noen slagsider (velkommen etter) og da er det et glupt hode som tenker; hva med å gi doser med ren heroin på lovligvis, så kaller vi det “heroinassistert” behandling, så det høres finere ut…?

Som mor til en rusavhengig, blir jeg ikke glad av hverken LAR eller dette nye tilbudet. Jeg har aldri vært det og kommer heller ikke til å bli det.

DET ER IKKE BEHANDLING!! Det er roten til et liv med dårlig helse, dårlige tenner, psykiske problemer, apati og lite framtidshåp om noen gang komme seg ut av det. DET er virkeligheten – og tilgi meg om du som leser er en av dem som dette skulle fungere for, eller fungerer for.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: jeg har ikke ett godt ord å si om LAR og jeg kommer ikke til å få noe mer godt å si om “heroinassistert” behandling!!

Det som må til er medikamentfrie behandling i trygge og gode omgivelser, sterkt ettervern med tett oppfølging og TID! Disse tingene tar tid, men de er ikke umulige.

DET er det en rusavhengig – som vil –  trenger💚

DET er det en mor ønsker💚

 

 

Følge meg gjerne videre på fb

 

 

 

 

 

Kanskje du har løsningen selv?

Løft deg selv opp og vær stolt. Ikke alle klarer det du klarer, ikke alle har den styrken du har til å stå i det du står i, ikke alle har evnen til å se framover som du har, ikke alle er så modig å tøff som du er med de valg du har gjort. Ikke alle har et stort sosialt nettverk av venner og familie som heier på deg, vær stolt av at du står stødig på egne ben, og vær takknemlig for de som er der!

En liten påminnelse der, til oss alle som trenger litt oppmuntring, litt peppring til å selv se hva og hvem du er – og hva du har fått til på tross av og ikke på grunn av!

Den lille tøffingen her, gir seg ikke før han har fått det han vil ha. Når han er klar..

..drar han videre.

Uten sammenligning for øvrig, så har vi litt å lære av dyrene. De vet hva de trenger, de vet hvor de skal finne det, de drar de dit det er å finne og de gjør det de må.

Vi leter ofte på feil plasser. Og med det mener jeg at vi i mange tilfeller har det vi trenger i oss selv. Vi er mer enn vi tror, vi kan mer enn vi tror, vi er sterkere enn vi tror, og vi har løsningen selv oftere enn vi er klar over.

Den kjente presten Karsten Isacsen sa en gang: “Den som eier problemet, eier løsningen”  Den må kanskje “tygges” litt på, men har du tenkt over at i de aller fleste tilfeller har vi løsningen selv?

Tenk over hvilket problem du har som irriterer deg, som plager deg, tenk over hva som hindrer deg i å gjøre det du ønsker…Kan du selv ha løsningen, når alt kommer til alt?

Ganske interesant, egentlig, og lykke til💚

Og med det vil jeg bare si: Wow, 1.august. Det er ugjenkallelig det første skrittet mot høsten, men ennå kan det gjenstå mange fine og nydelige dager med sol og varme, og dem er det bare til å nyte fult ut..Det skal jeg☀️💛🌼☀️💛🌼

 

På fb finner du meg  her og på insta her 📱💻☺️