Ikke helt klar ennå

Det er absolutt for tidlig å si at sommeren er på hell, men det er allikevel slik, da, at når august står på terskelen, så går det liksom den veien. Jeg føler meg aldri klar til å ta fatt på tiden som ligger foran med dager som blir fortere mørke, kaldere dager, og verandaen som etterhvert må ryddes, fordi blomstene visner og ting og tang skal settes bort. 

Det er heller ikke nødvendig å tenke på det akkurat nå, men heller nyte at det fremdeles blomstrer, og at solen ennå vil gi oss mange fine dager.

Verandaen er det ekstra rommet man ønsker seg på sommeren. Der hvor det lille ekstra får plass. Det man kommer over i en hyggelig bruktbutikk i en eller annen by man har vært innom i sommer.

Den gamle vekten med sin lodd, kjøpte jeg på et loppis i Sverige for noen år siden, og den gamle margarin kassen ved siden av, har jeg hatt i mange år nå.

Femtunge-planten står i en krukke med tre andre planter. Det har ikke vært den mest vellykkede sammenplantingen i år, men de blomstrer så fint allikevel. Men til neste år skal femtungen ha en annen plass, og komme enda mer til sin rett.

Ja, jeg går faktisk her og ser på hva jeg har lyst til å gjøre litt annerledes neste år🌸🌸

Håper du så langt har hatt en fin sommer. For meg har det vært viktig å nyte dagen og øyeblikket fordi – når alt kommer til alt – er det det eneste vi har. Ta vare på deg, for når du det gjør, kan du ta vare på de du elsker❤️

 

Storm og stille

En helg er over og en ny uke ligger foran oss. Rundstykke deig står til heving og sola stikker frem gjennom sky dekke. Herlig☀️🌸

Etter storm blir det stille, heter det. Og enten det stormer fysisk eller psykisk, er storm en storm. Den kan være like voldsom og omfattende uansett hvilke plan det ligger på. Og når det blir stille, er det så godt. Så godt å bare kjenne stillheten – om det er inni deg eller om det er rundt deg.

Stillhet skal man ikke undervurdere. Er det noe vi mangler i dag, så er det roen til å kjenne på stillheten. Ikke bare ta seg tid til det, men tørre å gjøre det. Tørre å kjenne på det stille, lytte til stillheten, ta til seg det stillheten kan fortelle oss. Underbevisstheten prøver ofte å fortelle oss noe, men siden vi sjelden har det stille rundt oss, er det ikke lett å høre hva den prøver å si oss. Den kan fortelle deg at det er tid for å ta det litt med ro, prøve noe nytt, ta en nytt valg, gjøre noe annet enn det du alltid har gjort. Men underbevisstheten blir sjelden hørt fordi vi ikke tar oss tid til å høre – fordi det er for mye støy rundt oss.

Gjør noe for deg selv i dag, og begynn med å være litt stille. Hvor du skal gjøre det, er opp til deg selv. Finn din måte å få det stille rundt deg, og kanskje du oppdager at ditt indre har noe det vil fortelle deg – eller bare takke deg for at du tok noen minutter med stillhet🌹

 

Ha en super fin juli-uke☀️

Skal du til Østfold i sommer?

Eller nærmere bestemt til Fredrikstad? Da har jeg et veldig godt tips til deg, men jeg har bare en ting jeg har lyst til å si først, fordi har du tenkt på at de mest oppmuntrende ordene kan komme fra der du minst venter det?

Men hemmeligheten er å ha et åpent sinn. Eller hjerte, om du vil. Et åpent hjerte, er et mottakelig hjerte, og er åpent sinn er et mottakelig sinn, og når man har det, kan det positive komme til deg fra uventet hold. Men nettopp fordi det kan komme fra uventet hold, så er man egentlig ikke forberedt på det, og det gjør det enda mere spennende.

 

🌸☀️🌸☀️🌸

Hver gang jeg er på et nytt sted – en ny by – det være seg både i utlandet og her hjemme, så undersøker jeg alltid om det er en gammel by-del å besøke. Det er der sjarmen og sjelen er.

Jeg er heldig, fordi byen jeg bor i – Fredrikstad – har en slik by del. Gamlebyen. En dag jeg og mannen min var en tur der, kom vi over en ny sjarmerende antikk/brukt butikk. Du kan se Instagram kontoen deres ved å trykke Her

Der får du et inntrykk av hvor mye pent de har i butikken, men har du mulighet til å ta en tur i sommer, vil du oppleve hyggelige innehavere og veldig mye pent med sjarm og sjel. Allerede ved inngangspartiet skjønner du at denne butikken har det lille ekstra.

På Facebook siden deres – Antikk-design.com – ligger det informasjon om dager og åpningstider.

En ganske lik gammel sette-hylle som til venstre i bilde over, kjøpte jeg av dem tidligere i sommer. Det er så mye sjarm i dem, og poenget for meg er ikke å fylle disse små rommene på en gang, men litt etter litt med små ting som man kommer over. Krukker av ulike slag og størrelser er også vakre å fylle med sommer -blomster.

Ingen sier vel nei-takk til kaffe fra en så nydelig kaffekopp..?

På deres Hjemmeside Kan du se enda mer av det flotte utvalget de har, men har du mulighet i sommer til å ta deg en tur til Torvgaten i Gamlebyen i Fredrikstad, er den virkelig verdt et besøk.

 

Fortsatt god sommer – og husk å ha et åpent hjerte forat at det gode kan komme til deg på en uventet måte☀️💛☀️

Hva med å ikke tenke så stort?

Heisann og god ny uke. Ja, ikke bare en ny uke, men det er altså 1.juli. En helt ny måned ligger foran oss. Den måneden vi virkelig forventer at det skal være sol og varmt, ikke sant?

Men det er ikke alltid det blir som vi tenker, planlegger og forventer. Og da er det godt at det er hvordan man har det inni seg som avgjør hvordan man tar det.

Tanker, frustrasjon, usikkerhet, tvil kan være med på å ødelegge gleden i livet. Det kan handle om så mangt for oss alle, men noe av det viktigste man har i livet, er gleden. Tenk deg at du mister all glede, at det ikke er noe å glede seg over, ingen og ingenting gjør deg glad. Det blir et tomt og trist liv.

Tankekjør fører ikke til noe – bare mer tankekjør. Det gjelder å fylle livet med det gode. Og hva det er for deg, vet kanskje bare du?

Sitte på en benk i parken og nyte en is, kjøpe favoritt bladet, gå en tur i vakker natur, og vet du hva? Gi et smil til en forbipasserende gir deg større glede i hjerte enn hva du tror..og gleden i hjerte er det viktigste i livet. Det er noe med å se det man ikke har tenkt på før. Du har kanskje ikke tenkt på hvor mye glede du kan få med å gjøre det lille, men det er ofte det som ser lite og ubetydelig ut, som har størst verdi🌹

Ønsker deg en flott begynnelse på juli☀️