Hjelp til selvhjelp

Du vet de dagene hvor du har lyst til å skriv, men hvor det liksom ikke faller på plass, du sletter det du har skrevet, for så å begynne igjen?
Nei, det forstår du ikke?
He he, skjønner det, da, man må jo ha den skrivelysten i seg for å kjenne på det⌨️👩‍💻

For meg er det viktig å ha noe å formidle.
Jeg har hatt bloggen min siden 2016 og har vært åpen og ærlig om mange ting – og det tenker jeg er en av forutsetningene.

I en periode holdt jeg foredraget «En mors kamp mot virkeligheten» i ulike sammenhenger. Det var til hjelp for mange, men også meg selv. Hjelp til selvhjelp, kan man si.
Pårørendegruppen jeg om mannen min hadde, for pårørende til rusavhengige, var også til hjelp for dem som kom, men også meg selv.

Noe av det viktigste jeg fikk formidlet i livssituasjoner som krever så altfor mye og som kan sluke deg hel – om du tillater det – er å ta på sin egen oksygen maske først, før du hjelper sidemannen. Billedlige talt!

Om du holder på å bli kvelt, bokstavlig talt, av en virkelighet du aldri hadde trodd du kom til å møte, har du ingen styrke til å hjelpe den som trenger det. Du må først hjelpe deg selv, slik at du får kunnskap og krefter til å håndtere situasjonene. 
Når du står i unormale livssituasjoner, for de kan komme i ulike varianter, må du få litt hjelp til å håndtere dem.
Da er det viktig å ha et felleskap som vet hva det dreier seg om. Som våger å sette de riktige ordene på situasjonen.

Jeg husker da «barnet» mitt var ca midt i tenårene, vågde en fagperson å si rett

ut: »han er rusavhengig» Jeg så mange, kanskje alle tegnene, på det samme, men å innrømme det, er noe annet. Men fra da kunne jeg håndtere det på en litt annen måte, fordi jeg hadde erkjent realiteten. Og fra da begynte også min kamp mot virkeligheten, men med en kunnskap som jeg fikk dele gjennom foredraget og pårørendegruppen.
Altfor mange sliter i vanskelige situasjoner alene. Vi trenger alle noen når livet er så tøft ar du ikke vet hvordan du skal håndterer det
🧡

Ha en nydelig dag, der du er, ta vare på deg. Og kanskje du har både hørt og lest i Bibelen at det står: «Du skal elske din neste som deg selv» Ergo; du MÅ elske deg selv for å kunne elske din neste – ingen egoisme i egenomsorg, altså 💙

Jeg er ikke helt avstumpet

Gradene ute holder seg ennå lave og gir et fantastisk vinterlandskap.
Stemningen er nesten magisk, syntes jeg, og gir en helt egen ro🤍💙

Har du også registrert at det er litt lengre lyst på ettermiddagen?

 

 

Jeg og barnebarnet mitt kledde oss godt for å gå en tur ut, da han var hos oss her om dagen. Jeg har lært han å kalle skogen for Skogens ro. Så han spurte meg rett og slett om vi skulle gå til Skogens ro❄️🤍❄️

Som sagt, så gjort. Disse små herlige øyeblikkene av lykke. Jeg er så glad for at jeg vet at også de er selve livet.

I en svært vanskelig epoke i livet, kom jeg på strofen «alle disse dagene som kom og gikk; ikke visste jeg at det var selve livet». Det gikk opp for meg at uansett hvordan det er, så er dette selve livet. Dager  av alle slag og i ulike farger.
Noen dager kan være viktigere å gjemme i hjerte – som å besøke Skogens ro med barnebarnet og se etter ekorn, rådyr og å følge spor🤍

 

Noe annet jeg tar vare på er interessen for interiøret. Jeg har så lenge jeg kan huske vært interiørinteressert. Jeg kan rusle rundt hjemme, fra gangen til stuen og vider til kjøkkenet og tenke ut andre måter å sette sammen tingene på, eller lurer på om man skal ha den elle den fargen på veggen, eller bytte til grønne eller blå gardiner. Det er ganske trivielle hverdagsligheter, mens all info om verden og nøden er der ute.
En kommentar under dette bilde, som jeg la ut på http://Instagram.com/rommetmitt 

hvor jeg skrev noen tanker rundt det, skrev « godt vi har interiør interessen»

Og jammen er det sant. Det kan være så stort eller lite det vil, men å ha en interesse, hvor du kan flykte litt fra det store verdens bilde, uten å bli blind eller helt avstumpet fra virkeligheten, er både en nødvendighet og glede.

Så videre inn i det nye året vil jeg fortsatt være opptatt av detaljene, mens jeg tar vare på de gode øyeblikkene, OG forholder meg og håndtere de vanskelige.

Alt godt til deg på vei mot en ny helg❄️🌟🤍❄️🌟🤍