Hormoner i fritt fall

Riktig go’ helg, kjære dere🤎🍂🤎

Jeg har lagt merke til at i noen butikker er det både Halloween og julepynt side om side🫣

Jeg vet jo at det er rent kommersielt fra handelstanden, men jeg har aldri forstått hvorfor butikkene ikke gjør seg ferdig med det oransje før man begynner med det rød..?

Når det er sagt, er det allikevel altfor tidlig etter min smak å begynne med jul i slutten av sept, begynnelsen av oktober – eller hva tenker du? Vi begynner jo faktisk å bli vant med det, så det er jo opp til oss selv hvordan man håndterer det. Jeg for min skal unngå å bli eksponert for mye av jul ennå lenge – selv om det ikke er lenge til jul.

Helt fritt for både jul og Halloween – sånn som jeg liker det i all sin enkelhet.

Til min store glede, fikk jeg lyst til å ta fram symaskinen her om dagen. Til deg som leste mitt forrige blogginnlegg, Når energien er borte, vet at når energien er på bånn, og hormoner er i «fritt fall», på grunn av overgangsalderen (postmenopause), har man ikke ork til mye annet enn å holde hode over vannet.
Denne fasen i livet kom ikke overraskende på meg, men jeg var allikevel ikke forberedt på hvor omfattende det kunne være. Som barn av en generasjon som ikke snakket om disse tingene, var det mye jeg ikke skjønte og jeg lurte på om jeg var i ferd med å bli syk.
Hetetokter, nedstemt, energiløs, trist, motivasjonsløs, hjernetåke med hukommelses og konsentrasjonsproblemer, gjorde meg bekymret og jeg kjente ikke meg selv igjen – inntil jeg forstod at det også var en del av postmenopausen. Den kunnskapen fikk jeg da jeg oppdaget @menopausebyanita og der fikk jeg alt jeg trengte å vite og forståelsen jeg trengte for til fulle forstå hva som skjedde og skjer med meg.
Med østrogenreseptorer overraskende mange steder i kroppen, forstår man fort at opphør av menstrasjon og økende hetetokter bare er en liten del av peri- og postmenopausen.
Kunnskap er makt og gjør det litt lettere å være meg!
En annen viktig del i dette, er å fortelle  de nærmeste om hvordan man har det og om hva som skjer🤎

Men, altså, drevet av sylyst, lagde jeg plass på arbeidsbordet, esker med stoffrester ble funnet fram – og var i gang med prosjekter med julemotiv. Det er hyggelig og selvvalgt, og noe annet enn å påtvinges både Halloween og jul i en og samme butikk!
Dessuten passer ikke oransje og rødt sammen🫣🟥🟧 Eller?

Ønsker deg en god helg – og du; følg meg gjerne på både fb og insta. Lenken finner du øverst på denne siden🧡

Når energien er borte

Skrivelyst og andre lyster har ligget brakk lenge.
Det jeg hadde stor glede av før, bruker jeg nå mye ressurser på å gjennomføre. En kropp i menopause, er en kropp i stress, og man må derfor bruke mer ressurser og mer struktur for å kompensere for dette.
Livet går, og er, i ulike faser for oss alle, men en ting er sikkert; vi er alle mennesker under samme himmel.

Jeg kommer aldri til å bruke telefonen som almanakk. Jeg elsker å bla og skrive i almanakken min 📝

 

I menopausen er det viktig å sette seg selv et hakk opp på prioriteringslisten. Si litt mer nei, og litt mer ja til seg selv. Ingen egoisme i det, bare større grad av nødvendighet.
Ikke gi opp, ikke slutte med det som en gang gav mye glede, ikke slutte med trening, gåturen i skog og mark, ikke la bakebollen støve ned, eller hva det er du måtte ha glede av. Det er helt essensielt for å fortsatt ha et rikt og godt liv. Men om gåturen blir litt kortere, om intervallene i trening går fra tredve til femten, om ikke det er ferske rundstykker hver helg, så er poenget å ikke slutte helt. 

Det var min hilsen og refleksjon til deg i dag – og med det vet  jeg for egen del og alle mine medsøstre at menopausen ikke slutten, men begynnelsen på en ny fase i livet hvor vi er sterkere, klokere og mer fulle av visdom enn noen gang🤗

 

Følg meg videre i gruppen på fb og på Insta hvor jeg deler min interesse for å se det store i det lille🤳🏼📸