Ikke helt ovenpå

En fantastisk påske ligger bak oss, og første hverdag er første dag på lenge med overskyet vær og regn som kan komme hvert øyeblikk.

Her hos oss har vi hanglet begge to hele påsken med både feber og «verk» i kroppen. Typisk influensa. Det tar tid å bli helt frisk, og man blir utålmodig. Jeg gikk på spinning i dag, og kom hjem og var helt utkjørt. La meg nedpå litt, og brått var det gått halvannen time. Så altså ikke helt ovenpå enda. Tålmodighet er en dyd, er det ikke så det heter?

Men apropos påske..været har jo vært helt fantstisk og vi har tross alt kost oss på verandaen, plantet og sådd litt. Det er alltid spennende med første sesong på nytt sted. Vi flyttet inn her i leiligheten vår før jul,  og nyter hvert sekund.

Jeg hadde fått litt penger av svigerinnen min til bursdagen min, så jeg tok en liten tur til hagesenteret i går og kjøpte denne herligheten.

Den vakreste Hortensia i kjøkkenvinduet, så fin i den gamle hollandkrukken.

Planter og dyr er vel det sikreste som finnes for å bli glad, om man ikke er det. Mennesker kan glede, men de kan også skuffe og gjøre at man sitter igjen som et spørsmål tegn uten å forstå. Det opplevde jeg i går da jeg møtte «gamle» kjente, men heldigvis var jeg på hagesenteret, og det går ikke an å bli lei seg der. Blomster i alle slags varianter, nydelig interiør og masse inspirasjon veier opp.

Det er fantastisk å bare heve seg over sånne situasjoner. Gleden i hjerte betyr alt. Blir den borte, ja, da er man et lett offer for å bli vippet av pinnen. Finn trygghet i deg selv💐 Og ikke minst: hvem er egentlig viktig for deg? Svaret gir seg fort – spesielt om man er ærlig overfor seg selv 💖

 

 

Glad av lite

Et hverdagslig innlegg – og kanskje ikke så interessant..?

Men kanskje jeg allikevel kan være en inspirasjon til at det hverdagslige kan være noe fint? Mange syntes at den vanlige hverdagen kan være grå og kjedelig, men om man bare løfter blikket litt og tar et lite dykk i seg selv, så kan selv de minste ting gi stor mening og stort innhold i hverdagen..

Vi har en bursdag å feire i påsken – nemlig MEG – og planleggingen er halve kosen for meg. Hvilken kake og hva slags mat jeg skal lage, kjøpe inn noen gule roser eller tulipaner, (gult, siden den er i påsken i år)de rette serviettene og lysene osv. Små viktige ting som gjør meg glad.

Glad for å gjøre noe ekstra ut av hverdagen.

For snart ett år siden var vi nære ved og miste min eldste sønn.

Fire ganger har kjæresten min vært innlagt med alvorlig lungebetennelse.

Jeg har mine grunner for å være glad i hverdager og de små tingene.

Sist lørdag laget lokal avisen en reportasje med oss. De har en artikkelserie gående som heter «Hjemmet Mitt»

I reportasjen med oss, var fokuset gleden over å være inne på boligmarkedet  igjen etter noen år på leiemarkedet. Det er nemlig ikke en selvfølge at selv om man har nådd en viss alder, så sitter man med nedbetalte hus og eiendommer.

Mange er utenfor boligmarkedet av ulike årsaker, og mange utleiere skor seg på dem som trenger å leie bolig. Dyre husleier som ofte indeksreguleres hvert år, gjør at husleien stiger jevnt og trutt, og siden det har blitt så vanskelig å få lån, har mange ikke annet valg enn å leie – til en høy pris.

Påsken står altså for døren. En ganske lang høytid med mange helligdager – noen som også kan være en tung og ensom høytid for mange. Påskebudskapet symboliserer livet. Fra død til liv. Tenk så fint🌼💛Døden ble gjort om til liv, og hele skaperverket forteller oss at etter mørket kommer lyset.

Og du: husk at lykken må du lete etter i deg selv. Finner du den ikke der, finner du den heller ikke i andre💛

GOD PÅSKE

God helg..

..hverken mer eller mindre. God helg. To små ord med stort innhold🌸

Skrivende stund er på verandaen i solen med kaffe og cupcake. 

Jeg har faktisk ikke laget det før, så med friskt mot gikk jeg og kjøpte inn utstyr til det. De sier verktøyet er halve jobben, også på kjøkkenet. Og mye sannhet i det.

Former og stativ har jeg hatt lenge. Gave fra min yngste sønn en gang 😌💙

Jeg ville de skulle være rosa, og det var ganske gøy å tilsette rosafargen å se forandringen som gradvis skjedde.

Jeg ble fornøy💪🏽🧁Ærlig talt – det var første gangen. Og smaken? Mmmm – en er jo for lite..!

Og med det bilde sier jeg bare igjen: GOD HELG!