En er nok, to er fint, tre er bonus

Når man skriver som jeg gjør, er det hyggelig å vite at det blir lest. Det er jo noe av poenget, tenker jeg. Et synlig tegn på det er antall klikk fra fb. Nå er det slik at det systemet har hatt en tendens til å henge seg opp, og derfor kan klikk fra fb stå i 0, selv om det ikke er det. Det er faktisk litt irriterende, om jeg skal være ærlig, og sløvt fra fb at det skjer. Andre bloggere som har erfart det samme?

Kjøkkenvinduet

Ute er det lite som vitner om snø og julestemning, men inne er det stemning. I kjøkkenvinduet er det både gammelt og nytt om hverandre – akkurat slik jeg elsker det❤️

Hadde en fin prat med en bekjent her om dagen – og det handlet ikke om vær og vind, for å si det sånn. Ikke for undervurdere vær og vind, altså, for vær og vind gjør sitt til at man alltid har noe å prate om med hvem som helst☺️ Men en skikkelig konstruktiv prat er godt for så mangt, og kan være med på å gi innspill og å kaste nytt lys over et tema. Vennskap av ulike slag er gode å ha og er like viktige på hver sine måter. De utfyller hverandre og dekker på hver sine måter det mottakeren har behov for. Det er ikke kvantiteten, men kvaliteten på vennskap det kommer an på!

En er nok, to er fint og tre er bonus☺️

Utrykket « hold av og hold om hverandre» kan lett miste sin betydning. Når det siste ofte og ikke følges av handling, er det bare ord. Fine ord, men bare ord.

Det nærmer seg siste dagen i dette året og jeg har aldri vært særlig tilhenger av nyttårsforsetter. Livet har lært meg at det er dagen i dag som gjelder, og hadde jeg visst hva livet skulle innebære når jeg ser mange år tilbake, hadde jeg ikke visst hvordan jeg hverken skulle klare det eller overleve.
Ønsker du å gjøre noe godt, gjør det i dag.
Ønsker du å ha det godt inni deg, så gjør det som å til for å få det.
Se aldri smått på deg selv og tro aldri at du ikke er viktig for noen.

Pepperkakeboller

Jepp, pepperkakebollene er super gode, og jeg skal nyte en eller to med kaffi og fortsatt julestemning i hjemmet – og i romjulen sier man ikke «god jul», men «gledelig jul», har jeg lært, så; gledelig jul til deg🌟🌟🎄🎄💝💝

 

Du finner meg også på Instagram ⬅️

Sterkere enn du tror!

Brødene står i ovnen og pepperkakene ligger nystekte på benken🍞🍞🍪🍪

Brått blir man minnet på at livets små selvfølgeligheter, ikke alltid er en selvfølge – og her om dagen var jeg er en av mange som måtte til legevakten😨

Jeg skulle bare gå min vanlige tur og det snødde å var så fint, men jeg visste at det kunne være glatt. Jeg er utrolig oppmerksom når jeg går tur i snøvær etter mildvær, men i løpet av et øyeblikk datt jeg, og tok meg for med venstre arm. Det var grisevondt og tårene spratt, men jeg kom meg på bena og fullførte turen mens smertene i håndleddet bare økte på. Jeg skjønte at det ikke var noen vei utenom enn å dra til legevakten.
Der var jeg ikke den eneste, for å si det sånn.

Turen gikk videre til røntgen og mens jeg ventet på resultatet, planla jeg hvordan ting måtte gjøres annerledes i jula HVIS det var brudd.

For en lettelse da jeg fikk beskjed om at det ikke var brudd! Nå er det bare å ta tiden til hjelp!

Både krus og kaker lett tilgjengelig på denne tiden

Men så til det som alltid opptar meg på denne tiden, fordi det går ubønnhørlig mot nytt år.
Alle vi kjenner har bursdag, det kommer en ny vinter, vår, sommer, høst – og så blir det jul igjen og merkedager hvor vi minnes.

Kanskje det er et faktum at jo eldre vi blir, jo fortere føles det som tiden går. Men det er heldigvis ikke sant, for tiden er tiden med sine tjuefire timer i døgnet – og ikke kommer den heller – den ER!
Noe av det vanskeligste for meg ved inngangen til et nytt år, er at det inneholder så mye jeg ikke vet om. Selvfølgelig er det best at det er slik.

Men du kan sikkert være enig med meg i at hadde vi visst hva vi skulle møte, hadde vi ikke visst hvordan vi skulle kommet oss igjennom det.  Det er det som er så fint med oss mennesker, at vi klarer å møte det utenkelige når det er der.
Og i etterkant er det jo det som er med på å gi livserfaring på godt og vondt, det gjør oss robuste og sterke – og man kan tilegne seg både mer empati, sympati og selvinnsikt i møte med andre mennesker – og når jeg ser tilbake, er det noe av det jeg er takknemlig for.

Husk, på vei inn i et nytt år, at du er god nok, bruk mindre tid på det du ikke kan endre, på enkelte ting du har prøvd og forsøkt nok, ta vare på dem som vil deg vel, gjør mer av det som gjør deg glad, fortsett med det gode du allerede gjør – for deg selv og andre – og ikke undervurder tid til deg selv. Og du vet; som oftes er vi sterkere enn vi tror. Det har jeg selv erfart!

Og med dette vil jeg ønske deg en fantastisk god jul, for først er det jul, og det er jeg takknemlig for🎄🌟❤️🎄🌟❤️

På instagram finner du meg også ➡️ Rommet Mitt

Er det ålreit å ljuge?

Joda, jeg var fast bestemt på å slutte med bloggen min da jeg skrev mitt siste innlegg i august i år. Jeg var ferdig, liksom. Jeg var så ferdig at jeg også slette fb- siden jeg hadde til bloggen min med samme navn. Men så skjer det jeg ikke forventet; det begynte å klø i tastatur- fingrene. Så jeg tenkte: hvorfor må jeg være så bastant..SLUTTE å skrive, så derfor kjære leser er jeg her igjen med mine små og store refleksjoner om mangt og meget. Noe er kanskje interessant og hyggelig for deg og kanskje ikke for andre.
Og det er det som er så fint; noe fenger den ene og noe fenger den andre! Så her er jeg igjen!

 

Du deilige desember med din deilige adventstiden🎄🎄 Til glede for noen og for mye stress for andre. Men hva hjelper det å stresse og hvorfor gjør vi det, i så fall? Er det bare sånn det er? Hmm, nei, tror ikke det. Det er vel hva man gjør det til, velger jeg å tro.

Så sant jeg kan, hører jeg på podkasten «Julestemning» på nrk hver morgen med en kaffikopp. Det er så mye hyggelig, gøy og koselig. I dag snakket de om julestresset med en psykolog, og når vedkomne sier det er ok å ljuge når man blir invitert på forskjellige ting før jul for å slippe å dra, reagerer jeg.
Er det ålreit å ljuge?
Jeg tenker, hvorfor kan man ikke takke nei? «Takk for invitasjonen, men det passer ikke»

Det man sier skal være sant, men man behøver ikke si alt som er sant. Er ikke det en fin regel, da?

 

Takk til deg som har lest 📖 og fortsatt go´ advent🌟🌟

Rommet Mitt  på insta😊