Hode og hjerte

Høsten er mangfoldig og rik på variasjoner. Fra en regntung og grå dag, til sol og lys neste dag. Litt som livet selv: variert og mangfoldig.

Vi går definitivt mot jul og forberedelsene som hører med. Og da jeg var en tur på Stoff&Stil i går, var det så mye fine stoffer med julemotiver at jeg gikk helt i ball av alt jeg kunne tenke meg å både gjøre og lage – men det gjelder å holde hode kaldt og hjerte varmt, og beholde fokuset på hvorfor jeg var der i utgangspunktet. For jeg fikk nemlig spørsmål fra min yngste sønn om jeg kunne sy et sengeteppe til han – det vil si: til traileren han kjører i jobben sin. Og det er klart jeg ville, så ut på butikken bar det, og derav all inspirasjon til julen🎄🎄

Apropos hode kaldt og hjerte varmt. Det gjelder ikke bare i en butikk full av inspirasjon, men det viktigste å ha fokuset på. Det er ikke alltid hode og hjerte samarbeider, og det kan til tider være slitsomt. Hode sier nei, og hjerte sier ja – eller omvendt.

Først når disse to spiller på lag, kan både spenninger og vondter i kroppen slippe tak, og man kan være tryggere på at avgjørelser i både lette og vanskelige situasjoner, er de riktige.

Lykke til med å øve på dette, og har du kommet dit: bra jobba!!

Så vil jeg ønske deg en god dag – lillelørdag allerede – så derfor også god helg..siste i oktober, første i november, med disse tankene formet i et dikt:

 ❤️

I mitt innerste rom

Finnes det tanker bare jeg vet om

noe deler jeg med deg

men det meste er i mitt rom

der inne

hvor jeg er meg

der inne i mitt innerste hjerte-rom

♥️

ele`20

RommetMitt på instagram!

Riktig valg, god helse

I dag har jeg bare lyst til ønske akkurat DEG en riktig god helg.

Er du som meg og lurer på hvor dagene blir av? Jeg syntes tiden går så fort, og ikke før det er mandag, er det blitt fredag igjen☺️

Jeg har ofte fine naturopplevelser når jeg går tur i marka. Det er så vakkert med alle fargene som dekker stien med alt løvet som har falt fra trærne, og løve som ikke har falt ned, blir som et dekke over stien på himmelen.

Jeg blir minnet om hvor fantastisk skaperverket er, og jeg blir minnet om at jeg – vi mennesker – er en del av dette skaperverket. Vi er jo kunstverk, skapt av Gud med unike og fantastiske evner som er helt enestående for hver enkelt av oss.

Tankene for også vandre fritt når jeg er ute og går. Tanker av glede og takknemlighet, men også tanker om det som kan være tungt og vanskelig. Det gjelder og sortere tankene fra realitetene, og være fokusert. Og ofte kommer man til en mental skillevei, hvor man må ta noen valg. Det kan være om mange ting – fra de helt enkle og lette, til de mere tunge og alvorlige. På bilde over ser du at jeg ikke kunne gå rett fram, og noen ganger her i livet går ikke den mentale veien rett fram, man blir tvunget til å velge. Heldigvis visste jeg om jeg måtte ta til høyre eller venstre for å komme hjem. Det var et lett valg.

Mentale valg, derimot,  er ikke alltid like lette. Men ikke umulige. Man trenger bare litt lengre tid til å tenke, bearbeide og overveie valget og valgene vi har i de gitte situasjonene – for så gjøre det som er rett for deg – så langt man evner og ser🧡

Jeg ønsker deg lykke til med de valgene du måtte stå innfor akkurat nå, og jeg håper du får en fin og god helg🌼

Ser du fargene utenfor kjøkkenvinduet mitt?

rommetmitt finner du på både instagram og fb.

Fri

I dag viser høsten seg fra sin beste side..regn og vind som får de vakre høst-bladene til å fly av gårde med vinden. Alle fine dager med vakker lav sol om høsten er nydelige, men ruskevær har noe vakkert over seg, det og.

I dag er jeg litt i det filosofiske hjørnet, og tenker en del på dette med kjærlighet. Hva er kjærlighet for deg, og hva ER kjærlighet?

Er det bare berusende gode følelser, eller noe langt dypere?

Jeg tror kjærlighet er noe dypere, som ikke lar seg blåse så lett vekk, som løvet om høsten, og i Bibelen står det mye fint om kjærlighet, blant annet:

«Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.»

Det er bare en betingelse: kjærligheten må være tilstede. Kjærligheten gjør ikke, og er ikke alt det som er beskrevet her, om den ikke er tilstede i livene og handlingen våres.

Roser på hell, men enda vakre

Jeg hørte her om dagen en som sa noe sånn som at: «ved å gjøre mindre, kan du få utrettet mer» Jeg syntes det var genialt sagt. Mange ganger stresser vi rundt oss selv og andre i tanker og handlinger, men ved å stresse ned, lytte til vår indre stemme, eller hjertet, kan vi faktisk få utrettet mer, rett og slett ved å gjøre mindre. Kanskje la kjærligheten råde litt mer i hjertet?

En annen ting med kjærligheten er at den er ikke kontrollerende, den er tillit til å sette fri, kjærlighet er å bli satt fri, og kjærlighet er å være bundet til en åpen hånd.

Kjærlighet er med andre ord en fantastisk ting – eller rettere sagt: en fantastisk følelses – og om den fikk være vår ledetråd i alt vi gjør, hadde nok både valg og avgjørelser sett annerledes ut mange ganger.

FraHjerte

Jeg eier meg

Enkelte dager er bare bedre enn andre. Sånn er det. Ingen dager er like. Men det betyr ikke at vi skal la omstendighetene styre dagen, selvom om de i høyeste grad har mye å si for hvordan den blir – men jeg tror at den dype, indre harmonien i hjerte, uansett omstendigheter, er en gave til hver enkelt av oss, som finnes der for oss.

For meg blir det viktigere og viktigere å ta vare på de gode dagene. Livet er sjørt og styrken som ligger i dem, er nødvendig for dager som er tunge og vanskelig.

Det er noe som heter at man bør velge sine kamper med omhu. Og gjett om jeg er enig! Styrken jeg har, må jeg velge å bruke med omhu, fordi jeg er ikke en superkvinne som kan klare alt. Ingen av oss er det – heller ikke supermenn:)

 

Mens naturen går i dvale, uten at den tenker over det, eller bekymrer seg for om den kommer til å våkne til våren igjen, følger også vi mennesker livets syklus. Men vi tenker og reflekterer over det, bekymrer oss og lurer på hvordan skal det gå med alt..Ingen har garantier for noe, og akkurat som naturen selv, går også våre dager videre – uansett hva som skjer eller ikke skjer. Men jeg vil hente styrke i de gode dagene som er som en gave jeg får, ta den og gripe den med hele meg. Jeg vil ta vare på den indre harmonien i hjerte – for den er der – men om jeg ikke er bevisst blir den forstyrret av mange ytre faktorer. Ingen kan ta den, med mindre jeg lar dem gjøre det.

Omstendighetene eier ikke meg – jeg eier meg🍁🍁🧡🍁🍁