Da er det offisielt

Da er julestresset offisielt IKKE i gang.

Juleroen og julekosen, derimot, er offisielt i gang. Er ikke det opp til oss selv, da, hvor rolig eller hvor masete det skal være? Og hvem bestemmer egentlig at det skal være en stressende tid? Skal det være stress å hente fram julekisten, planlegge gaver og lage lys i den mørkeste tiden? Hmm, tror ikke det.

Vi kan vel alle være enige om at handelsstanden legger opp til maset med alle sine reklamer om ting du bare MÅ ha eller ordne før jul. «Det blir ikke jul uten…» osv osv.

Har du hørt noe så tullete og dumt? Om jeg glemmer rosenkålen eller surkålen, om ikke orker å gjøre rent så det skinner på julaften, ja, om jeg til og med skulle glemme gaver til mine nærmeste, så blir det faktisk jul.

Det står og faller nemlig ikke på meg om det blir jul – og takk for det! Og siden julen kommer uansett, har jeg bestemt meg for å gjøre det til årets vakreste høytid – for det syntes jeg det er. Hjemmet blir fylt med lyslenker og engler. Stjerna i vinduet kommer på plass, julestjerner og julekrybba kommer på plass, kjøkkenet blir pyntet og får den helt magiske stemningen.

Gavene har jeg skrevet ned på en liste i god tid og blir handlet inn litt om gangen. Ingen blir pakket i butikken, for innpakningen er selve gaven, så det er en del av julekosen.

Ikke la det være et ork, la det være kos. Finn ditt tempo, distanser deg fra reklamen som forteller deg hva du må og at det ikke blir jul om du ikke gjør sånn eller slik..

 

Har du tenkt på at, når alt kommer til alt, så er det deg og meg som skaper julehyggen, kosen og stemningen? Egentlig vet du, skal det ikke mere til en EN julestjerne, for å skape det magisk. Som i et mørkt rom når du bare tenner ett stearinlys, lyser det opp hele rommet.

Ja, julen har sneket seg inn litt her hjemme og jeg nyter det, men som jeg har skrevet om før, så er balansen fra kos til stress, liten.

Mye handler forventninger, og de høysete forventningene har vi som regel til oss selv. Nei, gi deg et klapp på skulderen, se deg i speilet å si: Det er godt nok, vennen min, godt nok.

En fantastisk fin dag ønsker jeg deg, og du: følg meg gjerne på Instagram frahjerte

Lykke er ikke vanskelig

Hverdagslykke er å ta det med ro på morgenen med kaffe og tent lys.

Hverdagslykke er å vite at du er elsket og elsker tilbake.

Kjærligheten tror alt, håper alt, utholder alt og tåler alt, men på en betingelse: den må være til stede. Om den ikke er det er det ingen ting å tåle, eller utholde, tro eller håpe. Et ganske enkelt prinsipp, i grunnen. Logisk.

Men så var det hverdagslykke, da, foruten å drikke kaffe på morgenen med tent lys, å vite at man er elsket og elsker tilbake. Høytiden som ligger foran oss handler blant annet om godhet. Godhet til hverandre. Vi får behov for å vise nestekjærlighet på et mye større plan enn hva vi ellers gjør i andre høytider. Handler det om det lille barnet som ble født under trange kår i en stall, og som var så helt overlatt til andres omsorg og godhet? Et lite barn som er helt ute av stand til å ta vare på seg selv om ikke det får omsorg og kjærlighet, blir et symbol på at slik har mange det. For selv om man er voksne, kan man bli hjelpeløse om ingen viser godhet og omsorg. 

Kjærligheten er raus, er ikke egoistisk, gjør ikke forskjell, er ikke gjerrig, er ikke egenrådig. Den deler villig ut til den som vil ha. Betingelsen er bare at du vil ha kjærlighet i livet ditt.

Og kjærlighet er jo så mangt, ikke bare mellom mennesker. Det er kjærlighet til naturen og dyrene, til skaperverket og jordkloden. Og nyhetene forteller oss hver dag at det stor dårlig til med jorden vår, fordi vi ikke har tatt vare på den – med andre ord: vi har ikke hatt kjærlighet til den. Fordi kjærligheten tar vare på, den ødelegger ikke.

Så hverdagslykke handler rett og slett om å oppdage at når kjærligheten er i livet ditt, vil du gi den til andre, for når du gjør det, får du så mye igjen. Som for eksempel takknemlighet, godhet, et varmt og godt smil osv osv… Og noen ganger er også hverdagslykke at DU kan være grunnen til å smile…

Ha en super fin dag!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reisen til den rosa julestjernen

Ny uke, nye muligheter. Et gammelt og slitt utrykk, men like fullt sant.

Vi har bak oss en hyggelig helg i Oslo. Vi bor ikke så mange mil unna, men noen ganger er det hyggelig å gjøre litt ekstra ut av en vanlig helg. Med shopping på dagen, konsert på kvelden og overnatting på hotell med nydelig frokost søndags morgen, ble helgen et lite minn å ta med seg videre. Og mitt favoritt utrykk er: De minste ting, kan gi de største gleder.

 

Som da jeg fant en rosa julestjerne..Det er litt tidlig å begynne med det røde, men det er ikke for tidlig å begynne å tenke på julen, derfor er en rosa julestjerne perfekt hjemme hos oss.

Er du av dem som begynner tidlig med forberedelsene til jul, eller er du blant dem som tar det helt som det kommer? På Insta spurte jeg i en av storyene mine om det var innafor å begynne med  juleforberedelser i slutten av oktober, begynnelsen av november, og det var helt klart et JA på det.

Så her er den da – den rosa julestjernen, som en påminnelse om at julen ligger foran, og at jeg i mellomtiden kan kose meg med forberedelser.

På Salg fra hjerte kan du få noen gavetips av meg. Jeg syntes det er så gøy å lage ting jeg selv hadde blitt glad for å få..💞

Men du, ha en super god ny uke med eller uten forberedelser. Jeg skal ihvertfall ta meg en tur i marka på denne klare fine dagen☀️🍂☀️