Drøm, tanke, ide – handling

Å sitte i disse vakre omgivelsene og skrive – etter et forfriskende bad – er både rekrasjon, legedom og nytelse for både ånd, sjel og kropp.

Ved vannet ER jeg bare, hverken mer eller mindre. Da får tankene vandre litt, ideer spire, planlegging av nye prosjekter, ideer om noen forandringer i stuen, for eksempel – eller et annet rom. Poenget er at det er så avkoblende, og med en bok, kaffe og hyggelig selskap, kan det jo egentlig ikke bli bedre, eller?

Vi har alle våre måter å koble av på, og det viktigste er jo nettopp det – å koble av.

Noen ganger er det veldig greit med en opprydding, og i dag satt jeg blant annet og tenkte på akkurat det. Det er veldig mange bruktbutikker der jeg bor, og ofte når jeg har ryddet litt, er det til en av disse jeg har levert det jeg ikke føler jeg har bruk for  lengre.

Nå har jeg hatt en ny opprydding, og det er mye man samler på av forskjellige ting. Og jeg tenker også slik at det jeg ikke har brukt eller hatt framme det siste året, kan jeg fint gi eller selge videre uten å savne det. Men i dag fikk jeg lyst til å gjøre det på en litt annen måte.

Jeg snakket med mannen min og sønnen min om ideen, og begge oppmuntret og sa: kjør på.

Jeg skal arrangere et brukt og loppis salg i hagen vår.

Innerst inne kunne jeg tenke meg å drive en “liten” koselig, intim, brukt butikk med mye sjarme og vakre ting til en fin pris, så dette prosjektet blir på en måte litt i den gaten, selv om det bare er noen timer en dag.

Jeg gleder meg, og håper selvfølgelig at “alle” jeg kjenner får lyst til å komme ♥

 

Har du en tanke eller ide du har tenkt på lenge? Alle store ting begynner i det små, og det er så morro å la kreativiteten blomstre, ideene vokse, for så å sette dem ut i livet. Hvem vet – kanskje dette er startskuddet for både mine og dine ideer?

Lykke til…!!

 

#drømmer #sommer #ideer #avkobling

Lavt energinivå som kom opp..

Med energi nivået på bånn, var det kun ren vilje som gjorde at jeg allikevel tok på meg treningsbuksen og joggesko for å gå min vanlige runde.

Men ren vilje er god å ha innimellom, for i dag opplevde jeg at jo mer jeg gikk jo mer energi fikk jeg. Frisk vind og fin temperatur rundt kyst stien, og da jeg kom hjem var jeg god og sliten som jeg pleier å være.

Det er så mange ting som kan ta energien fra oss, og det kan være lett falle tilbake i sofaen foran tv`en og bare sløve. Mange ting vil ha vår oppmerksomhet, og mange ting MÅ ha vår oppmerksomhet. Selv vet jeg at det psykiske stresset er værre å takle enn det fysiske stresset. Det er lettere å takle at man må ta det litt roligere rent fysisk, men alle tanker, alt man tenker på, alt man planlegger at man skal gjøre, alt man må, bør og skal, kan være værre å forholde seg til, fordi det skjer i hode, og det er ikke alltid like lett og plassere det der det hører hjemme. Som for eksempel det som det man ikke får gjort noe med uansett, det man skulle ha gjort, men ikke rakk, og det man burde gjøre fordi det forventes.

Så er det jo kjempeviktig å vite hva man kan gjøre for seg selv, da, for ikke å bli der hvor energi nivået er så lavt. Jeg brukte viljen min i dag, og fikk det opp. Det er ikke sikkert at det er en gåtur som er løsningen for deg – det viktigste er at du finner det som fungerer.

 

Så var det dette da, med alle disse dagene som kom å gikk…de er en del av livet, de er jo livet, de hverken kommer eller går, men er. 

Ønsker deg fin fine dager..!

 

 #tur #energinivå 

 

Lev, le og elsk – tør du?

Livet handler om å leve i nåtiden, glede seg til framtiden og lære av fortiden. Et kjent uttrykk eller ordtak om du vil. 

Det er straks fire uker siden jeg ikke visste om jeg kom til å miste eldste sønnen min, da han ble lagt inn akutt på sykehuset. Heldigvis overlevde han, og hele livet blir satt i perspektiv. Og det å leve i nuet, glede seg over gode øyeblikk, gripe dagen osv, får en annen betydning enn at det er et bra ordtak – det blir en sannhet som jeg ønsker å leve etter.

 

Ingen vet hva framtiden bringer med seg av gleder og sorger, ingen vet hvor lenge vi får beholde hverandre, men å finne tryggheten i troen på det som er større enn meg selv og selve livet – Han som er Livet og skaperen bak det – det gir meg all grunn til å glede meg over gode øyeblikk.

Fortiden kan hindre oss i å leve i nuet, og på grunn av fortiden klarer man ikke å glede seg til framtiden – som jo egentlig er NÅ. Men kan fortiden få lov til å være akkurat det den er, nemlig fortid, med alt hva den har inneholdt av gleder og sorger, tror jeg ikke den trenger å være et hinder for å leve nå. Da tror jeg at framtiden kan være lettere å møte, med alt hva den kommer til og inneholde, fordi man har akseptert og anerkjent, og ikke fortrengt.

Alle gode ønsker til deg for denne helgen – måtte den bli fylt av håp og glede over det som har vært, det som er nå, og det som kommer.

 

#håp #tro #livet

 

Interiør og dikt – to sider av samme sak

Jeg er ingen stor dikt leser, det er liksom ikke min sjanger, men jeg har alltid en bok jeg leser i. Jeg holder meg stort sett til romaner, og foregår handlingen i både fortid og nåtid, er det noe ekstra fengende og spennende, syntes jeg. 

Men i dag, da jeg åpnet et interiør magasin, mens vi satt i hagen med frokosten, var det et dikt der på en av de første sidene. 

 

 

Jeg begynte å lese. De første linjene fenget meg, og det var noe så vakkert og sjørt med det. Jeg måtte lese det flere ganger, tygge på hvert ord og reflektere over hver setning, for så å se det i sin helhet.. Det gikk til hjerte mitt og jeg har lyst til å dele det med deg i dag:

 

Går en tur på bare tær,

nyter litt selvvalgt ensomhet, 

smiler i det varme juli vær,

fanger tanken om din kjærlighet.

Mine føtter synker dypere ned,

setter tydelige spor i sanden,

et spor som vil vare ved,

til det fanges av vannet.

Når havet hvisker sporet vekk,

er da sporet helt forsvunnet?

Eller er det som usynlig blekk,

og med de andre spor forbundet?

Hvor går de hen og hvem følger de?

Mot hvilken horisont vil de deg vende?

Lengselen etter land på bølgene,

eller dypere vann uten å veien kjenne?

 

(Rene Daugaard Thiel)

 

Vakre ord, men også ord til ettertanke  Ønsker deg en fin fin helg..!

 

#dikt #poesi #sommer #livet

 

 

Dagene etter sykehuset..

…nytes i fulle drag. Det var så nære på. Så nære på å miste han 

 http://rommetmitteliselinnea.blogg.no/1527193690_livet_og_dden.html

Man setter så mye mer pris på de gode dagene, man blir enda mer bevisst på å nyte dagen, ja, ikke bare dagen, men øyeblikket. Det har alltid vært utrolig viktig for meg, akkurat det, men det får allikevel en enda sterke betydning når man nesten mister muligheten til nettopp det å nyte øyeblikket.

Vi spiser frokost i hagen, vi er på stranden, vi går tur, vi prater, vi setter opplevelsen vi hadde på å miste hverandre i et større perspektiv og ser det i en større sammenheng. Jeg nyter tiden jeg har han hjemme hos meg, før veien går videre i annen behandling – min elskede sønn.

Ingen av oss vet hva dagene vil bringe med seg, men jeg vil alltid bevare troen på at noe fint skjer. 

 

Vi er jo så heldige her vi bor med varme og sol fra skyfri himmel. Det er utrolig å tenke på at det er enda drøye fjorten dager til st.hans. Det føles som om vi er midt på sommeren, men vi er altså bare i startgropen. 

Det å ha så fine dager når livet er i vanskelige og usikre faser, på dager da man kanskje ikke har så mye å glede seg over, gjør noe med en. Det er uansett lettere å stå opp når sola skinner og man kan åpne veranda døren, kjenne varmen og nyte en kaffe før dagen begynner på ordentlig – sånn kjenner jeg det, i hvertfall  

Livet er fint med alle sine fargenyanser. Nyt dem og husk at livet ikke bare er de dagene som går, men det er de dagene du aldri kommer til å glemme – uansett..

 

#livet #døden #sommer #sol