Om å være off

Off = av. Jeg er off i dag. Ikke syk eller deprimert, bare off.

Jeg vet hva det kommer av, og det gjør det hele litt enklere.

Jeg kommer ikke til å være off lenge, bare kjenne litt på det, og  analysere det litt.

Har du dager der du er litt off? Dager hvor du ikke helt kan forklare hva det er, du er bare litt…av. Jeg syntes utrykket «off» er ganske bra, egentlig. Et lite ord som forklarer på en enkel måte at man ikke har dagen sin. Hva grunner det er, spiller ingen rolle. Det vet bare du, og det holder.

Men det viktigste for meg, er å ikke være off lenge. Noen timer, en dag – det holder.

Unne seg noe godt når man er off

Sola skinner, april venter bak neste dør. Jeg elsker april dels fordi den bærer bud om så mye, men også fordi jeg har bursdag🌸🌸Årene går så fort og man blir eldre, men tenk så fantastisk å få feire at man faktisk blir det?

Det er godt å sette ting i perspektiv. Se HVA man har og HVEM man har. På dager hvor man er off, kan det være små ting som gjør at alt får det rette perspektivet, og balansen kommer tilbake.

Ønsker deg en strålende ettermiddag og kveld – enten du er on eller off😊💪🏽

 

Hverdagslykke og takknemlighet

Midt mellom baking av rundstykker, støvsuging og dekking av bordet til kveldens bursdagsfeiring, fikk jeg lyst til å skrive. Skriving er for meg ofte forbundet med å slappe av.

I kveld feirer vi min mor som fyller år. Ikke et rundt tall, men jeg syntes en hver bursdag er verd å feire. Ikke fordi man blir ett år eldre, men fordi vi feirer livet og er så HELDIGE å få bli ett år eldre. DET er et viktig fokus, syntes jeg.

Samtidig feirer vi mannen min som har bursdag tre dager etterpå. Jeg elsker å stelle i stand. Pynte litt og gjøre det hyggelig for alle. Selvfølgelig er flagget på plass.

Slik så inngangsparti til et av byens hagesentere ut, da jeg skulle kjøpe en plante til en venninne av meg.

Det må være noe av det fineste jeg har sett, og selvfølgelig fikk jeg ikke bare lyst til å kjøpe den planten jeg kom for, men mye mer.

Et vakker syn for øyet

Men jeg gjorde ikke det – ikke den dagen, ihvertfall 😊💐Jeg kan nesten ikke tenke meg et bedre sted å dra til enn et hagesenter. Planter, blomster, tips og ideer så langt øyet kan se – skikkelig avkobling.

MEN, nå må jeg komme i gang igjen. Rundstykkene steker seg ikke selv, og kyllinggryta koker heller ikke seg selv, så god lillelørdag til deg, og god bursdagsfeiring til meg😊🎁💐👍🏽

 

 

Jeg har fått svarene jeg trenger

Så fort solen skinner på denne tiden, kommer lysten til å gjøre noe ute. Fire påskeliljer til 49.- kunne jeg ikke motstå. Men selv om solen skinner og vårfølelsen kommer, er det kaldt. Som du ser så er boblekåpa på.

Det er avkoblende å holde på med planter. Alle stressende tanker kommer på avstand, og man er litt i sin egen verden.

Jeg hadde denne dagen vært hos legen, og derfor var det ekstra deilig å holde på med jord, potter og planter. 

Stress og bekymringer gjennom mange år setter seg et sted. For mange er det i skuldre og nakke, men også i magen. Vondt i magen.  Glutenfritt er utprøvd, jeg kjøper alltid  laktosefritt og har et bevisst forhold til mat og kosthold. Allikevel blir jeg helt «gåen» innimellom. Som her om dagen da jeg fikk jeg en akutt time hos legen, fordi det også gikk utover pusten min. Egen gransking og googling, pluss legebesøket , har gitt meg de svarene jeg trenger.

Helt siden «voksen-livet» begynte, har stress og bekymringer, forventninger å leve opp til, roller man har blitt satt i, ung med altfor stort ansvar, møte med rus og kriminalitet som mor, dårlig søvnkvalitet, satt sine spor. Det har hopet seg opp i altfor mange år, og det går ikke upåaktet bort. 

Ikke ignorer symptomer, smerter og ubehag og tenk at det «bare» er vondt i skuldrene, nakken eller magen, og at det kommer av overbelastning på grunn av jobben du har eller lignende. Det kan være psykisk betinget og det setter seg fast i kroppen et eller annet sted og må bli behandlet på lik linje med at det er fysisk betinget.

Men det er utrolig mye å glede seg over. Selve livet og muligheten til å bearbeide gjennom å bare få være den man er med det man har💕💐

 

Med hode i vaskebøtta, eller??

Reklame | www.freska.no

Ikke mye som minner om at tiden for den såkalte vårrengjøringen er her med snø, regn og vind om hverandre. Men vi er i årets første vårmåned og mange har en skikkelig vårrengjøring  på denne tiden. Er du en av dem som vasker tak og vegger, tar ut matter og tepper og vasker i alle kriker og kroker? 

Uanset hvordan du gjør det så er det ihvertfall noe med at den rene lukten som brer seg i hjemmet, er utrolig deilig. Jeg hjelper min mor med å gjøre rent  innimellom, og det hun sier hver gang mens jeg holder på er at det lukter så godt. Et rent hjem gir en god følelse..

Men når det er sagt så syntes jeg det kan være både tungt og slitsomt – ihvertfall om man skal gå rundig til verks, så selv er jeg typen som gjør litt rent hver uke. Det er det enkleste for meg, og da holder jeg det i sjakk. 

Men den såkalt vårrengjøringen, rengjøringen som oftes gjøres til jul, og ikke minst rengjøringen som må til når man skal flytte, kan være veldig tungt for kroppen og er krevende. Jeg har flyttet litt, så jeg vet hva det vil si å vaske ned et helt hus. Både tak, vegger og vinduer skal vaskes, pluss alt det andre. 

Jeg har aldri hatt vaskebyrå til dette, men skulle jeg ha flyttet en gang til, hadde jeg prioritert å hatt hjelp til rengjøring Det hadde spart meg for mye arbeid og planlegging – og ikke minst spart belastningen det er på både armer og rygg. Jeg har kikket litt på nettet og ser at Freska tilbyr grundig og pålitelig rengjøring av det både du og jeg måtte ønske hjelp til.

MEN – det jeg la spesielt merke til da jeg kikket på sidene deres og som jeg syntes var en genial ide, er at man kan bestille gavekort på vaskehjelp Tenk å få det i gave, da, eller gi det  bort til noen som har sviktende helse og ikke orker å gjøre så mye rengjøring selv, eller rett og slett til noen som har alt av «ting og tang». En kjempeidé, syntes jeg. Gavekort er både hyggelig å gi, og veldig gøy å få, så det syntes jeg var en super ide🎁 Det kan du forresten bestille enkelt her: Freska.no/vaskehjelp

 

Farmors gamle broderte duk er gjort om til kjøkkengardin og ønsker vårsolen velkommen når den kommer

Men nå er det helg igjen og jeg skal snart ta fatt på min egen (ukes) rengjøring. Men først er det spinning, og foruten at det er herlig trening, gir det også et ekstra boost til å gjøre fredags-rent 😊💪🏽

God helg til deg!!

 

Blåmandag

Visste du at mandagen etter fastelavens søndag kalles blåmandag? Og at tirsdagen etter kalles fetetirsdag? 

På engelsk brukes uttrykket blåmandag «feeling blue» som betyr at man føler seg deprimerte eller ulykkelig.

Interessant det der, med ord og utrykk.

Og hva det betyr at tirsdag etter fastelaven kalles fetetirsdag, er jeg litt usikker på, men siden blåmandag forbindes med at man kan være ulykkelig eller deprimert, tenker jeg at fetetirsdag  bør brukes til å gjøre noe ekstra hyggelig 😊

Som for eksempel gå en tur i deilig natur, eller innom bokhandelen å se på alle de gode mammut tilbudene (det skal jeg) ta en kaffe på en hyggelig cafe, nyte solen om vi skulle være så heldige å se den, gi et ekstra smil til en forbipasserende (det gjorde jeg i dag, og ansiktet til vedkomne lyste opp) Kjøpe en blomst – stemor, kanskje, siden de tåler noen minusgrader om det skulle komme. Det er ganske mye man kan gjøre for å gjøre det lille ekstra, både for seg selv og andre. Jeg gleder meg til fetetirsdag 💐

Sist søndag var altså fastelaven, og vi var en tur i gamlebyen. Jeg er så heldig å bo ganske nærme denne perlen av en attraksjon. Solen var på vår side, så vi gikk å kikket litt i de små idylliske butikkene som var åpne.

En rosa sykkel utenfor butikken

 

 Mye gøy å se på og mye man kunne tenke seg å ta med hjem –  som den gamle skrivemaskine (som jeg gjerne skulle vist deg, men glemte å ta bilde av) 

Vintagehatt i butikken med så mye annet 

 

Ønsker deg en super uke med både blåmandag og fetetirsdag – og etter disse to kommer askeonsdag, men det kan du selv Google å finne ut hva er – om du ikke allerede gjør det😊👍🏽