Dagen derpå

Sankthansdagen – dagen derpå. Men det var ikke en vanlig sankthansaften..

Trygg på miffas arm

..den var mye bedre. Mye bedre enn blomsterkrans i håret og sankthans bål.

For vi var i barnedåp til vårt første barnebarn. Med litt sol og litt skyer, ble det en helt perfekt dag. Foreldrene, min sønn og hans samboer, hadde stelt så nydelig i stand, og med henne som utdannet kokk, kunne ikke maten blitt bedre.

 

Det var første gang jeg var i barnedåp. Mine egne to sønner er ikke barnedøpt, men barne-velsignet, som det heter i pinsebevegelsen – som både jeg og dem er vokst opp i.

Det var en vakker stund, og selvfølgelig kom tårene mine allerede da de kom gående inn midtgangen i kirken da Gudstjenesten skulle begynne.

Å se min yngste sønn stå der med sitt første barn, rørte meg. Det var som et magisk øyeblikk.

Den lille hovedpersonen tok det hele med fatning, og sov seg gjennom seremonien.

Dagen derpå er det alltid tid til ettertanke og refleksjon. To familier med sine ekser og nye partnere – sånn som så mange har det i dag – møtes for å feire livet til det nye familie medlemmet som forener oss alle. Men også en dag hvor minner fra en barndom til han som nå er blitt pappa, strømmer på. Det første smilet, den første tanna, de første vaklende skrittene, første bursdag, nattevåk, ansvaret som følger med…alle minnene gjemmer jeg i hjertet mitt, med takknemlighet for hva livet har gitt meg.

Livets puls gjør at man kjenner man lever på alle dager. Refleksjoner over livet, tanker om det som var og er, år som har gått og år som har kommet – alt var livet.

Livet ble som det ble og jeg var en del av det. Livet blir som det blir, og jeg er en del av det. Takknemlighet fyller hjertet dagen derpå💙

 

Følg meg gjerne på http://Facebook.com/rommetmitt

 

 

 

Hvor blir den av?

Når go´været uteblir må man skape det selv.

Det gjøres enkelt ved å ta på mer klær når man skal ut.

Det gjøres ved å ta den turen du tenkte på selv om det regner og solen ikke skinner fra skyfri himmel – som man hadde håpet.

Det gjøres ved å sitte på verandaen selvom solen uteblir. Ta et pledd på fanget og nyte kaffen allikevel.

Det gjøres ved å stelle plantene i krukker og kar som om solen skinner på dem, selv om det er regnet som gjør dem fuktige og våte.

Det gjøres ved å kikke ut av vinduet å se og på den overskyete himmelen og regnet å si: solen kommer☀️👏🏽

Nøste trives best i solen

Vi drives og styres veldig mye av været på denne tiden. Lengselen etter sol og varme er så stor og mye av tiden går med til å vente.

Vente på at den skal komme. Men hvorfor ikke bare nyte dagen akkurat som den er. – uavhengig av om det er sol eller regn?

Vi snakket her hjemme om å ta en tur til et bestemt sted hvor det også var en veldig koselig cafe i en hyggelig bakgård. Vi var først enige om at det selvfølgelig måtte være fint vær den dagen. Det hadde vært så hyggelig å sitte i denne bakgården og nytt en deilig lunsj i solen. Men vær meldingene viste ikke tegn til sol de første dagene. Så valget ble om vi skulle vente på den, eller benytte dagen vi hadde satt av.

Vi ble enige om å dra, uavhengig av været. Og det gjorde vi. Selvfølgelig satt vi ikke ute, men hadde en deilig lunsj inne. Der satt vi ved et vindusbord å så på folk som gikk forbi – og regnet😊☔️Og hadde en hyggelig dag, uansett.

Så min oppfordring er altså: ikke vent på solen, men benytt været og dagen allikevel. Og til dere som har solen akkurat nå: kos dere og nyt i fulle drag💛

 

Bevisstløs..?

Frokosten er ikke helt den samme med arbeidsfolk og stillaser rett utenfor kjøkkenvinduet, som er dekket med plast. Men når fasaden skal fikses, må det til, og heldigvis er det ikke så lang tid igjen. Og enda bedre – fasaden blir ny og fin.

Har du et motto for hver dag, eller kommer og går den ene dagen lik den andre? Ikke at det er nødvendig med et motto for hver dag, men jeg tenker at det kan skape mer bevissthet rundt dagen, i stede forat den kommer og går uten at man er helt med. Om det bare er en enkel ting som å gå en tur, er det bevisstheten om det som er viktig. JEG bestemmer meg for at jeg skal gå en tur. Det skjer ikke av seg selv.

Mellom alle regnbyger, lyn og torden her om dag, syklet jeg til biblioteket. Jeg både leverte og tok med noe nytt. Første bok i en triologi. Den er ikke helt ny, men ny for meg. Gleder meg til å ta fatt, og jeg har nok sikret meg lesestoff gjennom sommeren. Jeg liker å gå innom biblioteket innimellom, og jeg er så heldig at det ligger bare en liten sykkeltur unna.

Noe annet som ikke er langt unna meg, er barnebarnet vårt.

Livet består av små og store øyeblikk og jeg vil ikke de skal gå forbi meg  som tilfeldigheter.

Vær bevisst og ta konkrete valg hver dag.

Vi snakket om det her om dagen, dette som har med begrensninger og muligheter. Og det å være opptatt av muligheter og ikke begrensinger, kan gjøre hele forandringen. Men om man ikke er bevisst på det, kjører man seg fast i begrensningen og ser ikke mulighetene. Det kan snu hele situasjonen, og gi et nytt perspektiv.

Lykke til – og ønsker deg en super helg med bevisste valg😊👍🏽

Et lite tips helt på tampen til deg som syntes det er både kult og spennende med tatoveringer.. gå inn på linken under å se på masse fine tattoer. Både sønnen min og jeg har brukt Morten. Han holder til i vakre Gamlebyen i Fredrikstad

http://Www.instagram.com/marbelart