Hva andre tror de vet og ser, er ikke viktig

Wow, er det bare meg som syntes ukene går fort? Tror ikke det, nei!

Neste helg er palmehelgen – innledning til påskefeiringen.
Så velkommen til påsken og velkommen til livet.
For det er det den handler om💛Livet. Livet som vant over døden. Hele guds skaperverk handler om livet. Naturen som våkner igjen etter vinterdvalen, lyset som overtar og gjør dagene lengre lyse og nettene mindre mørke.

Du vet, i et mørkt rom, er det nok med et liten tent fyrstikk for å lyse det opp. Det forteller om kraften i lyset. Og at Jesus seiret over døden, viser kraften i livet💪

Påsken kan for mange være en lang og stille høytid – og det ER en lang og stille høytid. Jeg tenker det kan være viktig å planlegge, slik at man også har noe å se fram til. Planlegge et besøk, ha et besøk, lage en hyggelig påskefrokost og be noe til seg, gå turer, og er vi så heldige at det er opphold og sol, er det hyggelig (jeg syntes ihvertfall det) og klargjøre verandaen for sesongen. Kjøpe stemorsblomster og påskeliljer og sette fram i krukker og kar.
Bare ved å skrive om det, kjenner jeg på både glede og energi. Håper det smitter deg☺️

Ofte er vi altfor opptatt av det vi ikke har og ikke får til. Det gjør noe med psyken og stadig minne seg selv på akkurat det. Men snu på det. Se hva du har, hvem du er og hva du får til. DET gjør også noe med psyken. Man kan trykke seg selv ned, men man kan faktisk løfte seg selv opp bare ved å si det rette til seg selv. Fornuft og følelser spiller ikke alltid på samme lag, men begynn å fortell deg selv at du både er fantastisk, hva du får til og hva du har, så vil følelsene dine smått om senn følge etter💛 Det handler ikke nødvendigvis om de store tingen, men de små hverdagslige. Som at det er like viktig å gå den korte turen som den lange, den korte treningsøkten er like viktig som den lange, som at du er like god om ikke forme er på topp alle dager, som at du er god nok fordi du er den du er med alle dine egenskaper. Jeg har erfaring med det. Det er ikke en kvikk-fiks, men etterhvert følger følelsene din etter fornuften, og til slutt spiller de på lag💪🙏🏽

Husk at bare du er du og bare du kan gjøre det du må gjøre for deg, fordi du vet sannheten om deg. Hva andre tror de vet og ser, er ikke viktig💛💛

Og med det, vil jeg ønske deg en strålende, fin helg der du er!

 

Følg meg gjerne på Instagram

Gult er ikke bare kult

Endelig – farvel vinter og velkommen vår. Tre deilige måneder skal vi ha sammen før sommeren banker på døra.

Mars – det er nesten som et magisk ord. Ja, jeg vet alt det der med at det ennå er vinterlig, men etter kalenderen er dette den første av tre deilige vårmåneder. Naturen våkner opp fra vinterdvalen og hele livet for både mennesker og dyr blomstrer opp, dagene fortsetter med å bli lengre og lengre lysere og ikke minst varmere. Så godt for kropp og sjel.
På kjøkkenbordet står det friske blomster og tent lys. Et lite pek med sitt gule om at påsken er neste høytid.

Påsken, med sitt budskap om liv og fred. For du vet, så skakkjørt som verden er nå, skal det noe til at verdens herskere med all sin gode vilje klarer å skape fred og rettferdighet. Men budskapet vi skal minnes i påskehøytiden, handler om nettopp det, liv, fred og kjærlighet fra Jesus, Guds sønn.
Jeg tror dessverre ikke vi vil klare å rette opp feilene vi har gjort med jorda og skaperverket. Altfor mange lider under regimer som aldri blir annerledes, altfor mange sulter, mens andre har for mye mat, altfor mange er fattige og har ikke til mat på bordet mens de rike begynner å planlegge at man skal kunne dra på ferie til en annen planet (var det planeten mars de snakket om i nyhetene her om dagen?) altfor mange er undertrykte, jorda lider under miljøkatastrofer..sorry meg, men jeg tror ikke det er mulig å rette opp alt dette.

Våren bærer bud om nytt liv. Slik kan den også gi nytt liv i hjertene våres.
💛
Med helgen får jeg alltid lyst til å bake ett eller annet og tidligere i uken laget jeg salt karamell som skal være i helgens kake.

Jeg har alltid hatt en formening om at det er vanskelig å lage salt karamell, men jammenmei ble det vellykket. Og med den på glasset..


..tenker jeg den skal smake godt i sjokoladekaken. Det skal sies at jeg i grunnen har hatt litt lite selvtillit på kakebakefronten opp igjennom, så en vellykket salt karamell, gir et aldri så lite boost💪Har laget mye kaker, men alltid safet litt, gått for det trygge – og det er ikke bare negativ å holde seg til det man vet man kan, men skikkelig gøy når noe nytt blir vellykket. Så lykke til med dine gjøremål i helgen og riktig god helg – denne første i mars🌸