Det må være lett på sommeren

Så hyggelig at du stikker innom denne nydelige dagen å leser. En liten stund siden jeg skrev sist nå💻men innimellom går det litt i perioder. Håper du har gode dager og for meg har det vært første dag på svaberget denne sommeren☀️Siden jeg er litt sånn «frysepinn», er terskelen litt høy for å dra ut å sitte ved sjøen, men når jeg (vi) gjør det, finnes det nesten ikke noe bedre sted å være ved 25 grader målt i skyggen. En sval deilig vind og blå himmel så langt jeg ser. De er sjeldne, disse dagene, og dertil viktigere å nyte.


Og hva hører med til en utflukt som dette utenom kaffi, vann, mat og noe søtt? Jo, en bok. Mens mannen min hører på podkast, sitter jeg og leser om kjærlighetssorg og nye begynnelser❤️‍🩹Jeg liker Chicklit litteraturen som tar opp hverdagsproblemer på en humoristisk måte. Det er lettlest, men har også dybde.

 

lettlest er viktig, men det må også være dybde i fortellingen..

Som at vanskelige opplevelser kan være nye begynnelser og ikke en slutt. Eller at når sviket er på sitt værste kommer det noe eller noen i din vei som du aldri hadde sett for deg. Livet er livet og «ting» skjer på godt og vondt. Det som var en begynnelsen er ikke nødvendigvis den samme som slutten, men like god!
Ønsker deg gode sommerdager enten du er der eller her. Sommer for meg er ikke lengre forbundet med at jeg absolutt må reise bort, men å nyte gode dager akkurat der vi er☀️☀️

 

Følg meg gjerne i bloggens  fb gruppen og på insta

Herlig

Med to magasiner i posten i dag, kan bare helgen komme – aldri så lite lykke, der altså☺️ Og de små øyeblikket, vet du, de skal man ikke kimse av. Med kaffekruset i den ene hånden og magasinet i den andre OG en skål med noe godt i på bordet – ja, det er bare til å glede seg💓

Små øyeblikk av og med glede, de skaper vi selv. Det er det som er så fint – og det er mange små ting som gir meg stor glede; kjøpe en blomst, sitte på verandaen under teppe når himmelen er grå, planlegge noe hyggelig (for du vet å vente på en glede er også en glede) skrive et blogg innlegg, og vet du, noen ganger får jeg ganske mye energi av å gjøre rent 🙊

Som du kanskje har fått med deg, har jeg sans for gamle ting. Her med både blomster og annet til.

Men i dag vil jeg bare ønske deg god helg med mange gode øyeblikk – og husk: se det store i det lille, for ser du ikke det lille som ofte er rett foran deg og venter på deg, ser du ofte ikke det store, for det er alltid noe stort i det lille bare du er oppmerksom🦋

 

Så morro om du vil følge meg i fb-gruppen på fb og på insta

 

 

Søk stillhet

Det er rart, det der, med stillhet. Noe de fleste av oss har for lite av, egentlig.

“Stillhet er ikke noe vi lager, det er noe vi går inn i. Den er alltid der”, står det på bordkalenderen min i dag. Ja ja, tenkte jeg da jeg leste det til morgenen og tenkte ikke så mye mer på det. Men så har det allikevel ikke helt sluppet taket i meg.

Stillhet er noe vi kanskje prøver å unngå, for det blir jo så stille og stillhet kan være skremmende. Men stillheten er alltid der og ønsker å være et redskap for oss til å finne oss selv, tørre å kjenne på det som kan være vondt. Den utfordrer oss til å ta et oppkjør med det som er glemt, men som kroppen husker.

Så ønsk stillheten velkommen – innimellom. Den er der for deg og ikke mot deg. Den er undervudert og ikke verdsatt nok.

Så hvor stille er stille? Jo, i naturen hører du fuglene, hjemme hører du tankene og hjertet som slår og du kan høre at kroppen vil deg noe.

Og når tankene og kroppen spiller på lag, er stillhet den beste tilstand å være i, for da hører du etter. Du hører deg selv💚

 

 

Fortsatt go`Ike til deg og takk forat du klikket på bloggen min🌿

 

Du finner meg på insta og på fb

Ekte og empatisk

Hei og takk forat du klikket på bloggen min🌝 Så var pinsen over for denne gangen, og om du ennå ikke helt forstår deg på den høytiden, kan du lese det jeg skrev sist her

Det er alltid godt med rolige dager, men det er også alltid godt når det er hverdager igjen 💚

 

Frykt for andre mennesker er det største hinder for egen framgang. Og er du som meg; sensitiv og følsom, lett å såre, lider mer i vanskelige relasjoner, ja, da er frykt for mennesker det største hinder.

 

Mitt – og ditt – liv er som en hage. Jeg vet hvordan jeg ønsker den skal være. Fri for ugress og med det jeg selv velger å ha der.

Innfor mine grenser – innenfor mitt gjerde i min hage – er det jeg som bestemmer hva jeg vil ha. Noen ganger må jeg ut å luke for det har kommet inn ugress; eller for å si det på en annen måte; noen ganger må jeg rense opp i hjerte mitt fordi det har kommet uønskede ting inn der.

Når du klarer å visualisere opprenskning i hjerte-hagen og sammenligne det med en fysisk hage med gjerder rundt, blir jobben mye lettere. Da kan du se for deg at du ligger å luker i et bed, tar bort det du ikke vil ha, det som har sneket seg inn, du tar det opp med roten og hiver det vekk!

Men en liten løvetann i ny og ne er helt greit for meg. Vet du hvorfor? Jo, fordi den er ekte. Den er bare gul og fin og klarer seg gjennom alle odds. Den kan sammenlignes med mennesker som ikke har noe å skjule eller en fasade som ikke må sprekke opp, men som er ekte og empatiske.

Og med den lille påminnelsen om å ta godt vare på deg, vil jeg ønske deg en super god ny uke – denne andre i juni 🍀🌺🌿🌸🍃🌹🌱

Du finner meg på instagram og fb

Pinse – hva er det egentlig?

  • Hei igjen og så hyggelig at du klikker innom og leser💻

Kalenderen viser at det er pinse helg og det er kanskje den helgen med påfølgende hellig mandag folk har minst forhold til. Siden jeg er vokst opp med at pinsen er en av de viktigste høytider vi har i den kristne tro, har jeg det under huden, for å si det sånn. Men enkelt forklart for deg som er usikker, så var det slik at etter Jesu død og oppstandelse – påske feiringen – så var han en stund til på jorda sammen med vennene sine, altså disiplene.

I mai hadde vi en hellig dag da vi feiret Kristi himmelfartsdag, altså at Jesus dro hjem til sin far i himmelen. Men da han fortalte sine venner at han skulle forlate dem, fikk de panikk, fordi hans fysiske nærvær var jo hele grunnen til at de var frimodige og forkynte om alt det gode han hadde gjort. Men da sier Jesus noe sånn som at han skulle kun forlate dem fysisk, og etterhvert sende den Hellige Ånd. Så da Han dro fra dem på det vi kaller Kristi himmelfartsdag, gikk det ca en uke, så kom den Hellige Ånd. Ikke i en fysisk kropp, men som en ånd – på samme måte som du kun ser vinden i trærne når det blåser, er Den Hellig Ånd merkbar for dem som velger å tro bibelens budskap.

Da tror jeg at jeg fikk forklart med enkle ord hva pinse er og hvorfor vi feirer den💨🕊✝️

Etter en deilig sykkeltur ganske tidlig i dag, merket jeg den gryende følelsen man får når et migrene anfall nærmer seg. Jeg gjør det eneste jeg kan gjøre, menlig å ta medisinen og legge meg. Det er ikke det man ønsker å bruke en deilig formiddag på, men innimellom er det bare slik det er. Resten av dagen blir som regel preget av et roligere tempo, men godt er det når det slipper taket!

Er du som meg og innimellom takker ja til tilbud på et magasin basert på hva velkomstgave er? Det gjorde jeg her for noen uker siden. Magasinet har jeg holdt før, men jeg tok en pause. Så kom altså dette tilbudet og jeg kunne ikke si nei (selvfølgelig kunne jeg det, men jeg ville ikke) For seks utgaver av et magasin jeg er veldig glad i, skulle jeg få fire glass og karaffel fra “Hadeland glassverk” Det kom levert på døren og det er morro å pakke opp så vakre og fine ting når man vet at det er kvalitets produkter. Jeg skulle selvfølgelig hatt et bilde, men i skrivende stund er det i oppvaskmaskinen.

Så med pinsens egentlige mening, nye norgesglass og karaffel vil jeg ønske deg en riktig god pinse 💚og brått så ses vi igjen når du klikker på et av innleggene min. Uten deg ingen blogg😍

 

Jeg er på instagram og fb 🌺