Innkjøpsstopp..

Høsten drar innpå oss, men det gjør egentlig ingen ting. Jeg er veldig glad i den. Fargene i naturen er jo aldri så vakre som på høsten – som et hav i rødt, orange og gult. Det er rart, det der, at rett før sommeren dør bort, så er fargene på sitt vakreste.

Øyeblikksbilde fra sykkelstien i dag

En liten tur på byen i dag, resulterte i to nye blomsterpotter. Lite innkjøp – mye glede.

Jeg har tenkt at jeg skal ha innkjøps-stopp på klær ut dette året. Det bestemte jeg meg for å teste ut tidligere i sommer. Så langt har det gått bra – overraskende bra.

Når jeg kikker i vinduene og finner noe som hadde vært gøy å kjøpe, finner jeg alltid ut at jeg har noe lignende hjemme. Det er artig å teste det ut, for ofte når jeg åpner skapet mitt å kikker på alt det jeg har, har jeg funnet nye måter å kombinere klærne mine på – og vips, så har jeg nesten et nytt antrekk fordi jeg ikke har hatt akkurat det skjørtet eller buksen sammen med akkurat den blusen eller genseren.

Nye kombinasjoner gir et nytt antrekk.

En venninne fortalte meg en gang at hun hadde fått et gavekort fra en klesbutikk. Hun fant en fin bluse som hun tok med seg hjem , for så å finne ut at hun hadde akkurat den samme blusen i skapet fra før:)

Det er jo en kjent sak at vi lever i et bruk og kast samfunn. Og klærne våre er ikke noe unntak. Vi har i overflod og når vi noen ganger rydder i klesskapet, blir det ofte både to og tre søppelposer med klær vi ikke bruker mer.

Jeg har tenkt å gjennomføre «ikke kjøpe nye klær» prosjektet mitt ut året, og så langt er det ikke noe jeg savner, som jeg ikke har fra før.

🍁🍄🍁🍄🍁🍄🍁🍄🍁

– Super god helg, denne siste i september, til deg –

 

 

Opp og ned og opp igjen..

Eller var det ned og opp og ned igjen? Henger du med ?

Fokus er viktig. Er du fokusert i livet ditt? På hva som er bagateller og hva som er viktig?

Om du ikke er det, kan bagateller lett bli store problemer. En bagatell er en liten ubetydelig sak, men obs obs, en liten ubetydelig sak kan vokse å bli til et problem om den ikke blir tatt tak i med en gang. Vi finner fort ut hva som er bagateller i den store og hele sammenhengen – og siden livet er alvorlig nok fra før, behøver ikke bagatellene vokse og bli en del av alt det andre som er mer alvorlig og viktigere.

Bare du kan definere hva som er bagateller i ditt liv, og jeg i mitt. Og det er det fine. En bagatell for deg, er nødvendigvis ikke det for meg. Kanskje jeg overhode ikke kan realisere meg til dine bagateller, men det betyr ikke at jeg ikke kan respektere at det er det for deg, sant?

Ja, det er faktisk det fineste du kan ta på deg hver dag

De siste dagene for meg har vært litt opp og ned, eller ned og opp, om du vil. Det beste er jo at man kommer seg opp når man er nede, tenker jeg. Og vi har alle våre måter og metoder for å få det til. Men en ting jeg prøver å unngå, er å utsette meg for situasjoner som får meg ned. Det er ikke alltid like lett – som i dag, men sånn er livet. Vi kan ikke alltid unngå de litt tunge dagene, de dagene som trykker ned, men vi kan unngå å bli der.

Nøste tar livet helt med ro og har fokus på det han holder på med.

Nå skal skal helgen nytes, for det går an selv om det går litt opp og ned – for når det er nede, er det jo bare en vei igjen, og det er opp!

Super helg til deg 😊

 

Tålmodighet og avkobling

God søndag

Ukens hviledag, men også den dagen vi skal ta igjen for så mye som vi ikke fikk gjort i uken – både husarbid, være med familie og venner, gå tur, OG slappe av i sofaen er ting som ofte blir lagt til søndagen. Derfor er det kanskje ikke ukens hviledag allikevel..!

Enhver  finner sin måte å koble av på – det er det viktigste. Det som er avkobling for deg, er nødvendig vis ikke det for meg – og visa versa.

Vi har bestilt oss ny spisestue. Den gleder jeg meg kjempemye til vi får, men med en leveringstid på opptil åtte uker, kan man ikke annet enn å smøre seg med tålmodighet. MEN det gir meg god tid til å planlegge ting å tang. Og det er jeg i full gang med – mannen min må bare henge med i svingene.

Det å ha prosjekter er på mange måter et sunnhetstegn for meg. Jeg har hatt en del uker nå hvor jeg ikke har vært i min vanlige form, og da er det kjempedeilig å kjenne at lysten til prosjekter, som interiør, kommer tilbake. OG å skrive på bloggen min – det er morro å skrive om både alvorlige og mindre alvorlige ting – som i dag. Vi trenger begge deler.

Så med ønske om en god søndag med disse bildene, må du gjerne sjekke ut Instagram hvor jeg heter  Frahjerte

En «gammel» blonde på en vakker liten byste
Hortensia stilker i en hjerte-vase, gjør seg på på kjøkkenbordet
Gamle kofferter med spennende ukjente historier
Ja, det er faktisk det fineste du kan ta på deg hver dag

🧡🧡

 

Du kan gjøre deg selv frisk

Hei, kjære leser, og straks god helg igjen.

Jeg går en del tur i marka, som vi har ikke langt fra oss. Det er virkelig rekreasjon. Kjenne naturens ro og fred, gjør noe med sjel og kropp. Noen ganger får tankene løpe fritt, andre ganger med musikk i ørene.

Savner du noe eller noen i livet ditt? Kjenner du på et «trykk» i livet som du ikke helt vet hva handler om? Noe udefinerbart?

Dette «noe», dette udefinerbare kan være det som gjør deg syk, det kan være det som gjør at du ikke får sove, det kan være det som gjør at du ikke orker jobb, venner og familie. Det kan være det som får deg til å tenke «hva er galt med meg?»

Faktum er at det udefinerbare, det du ikke klarer å sette ord på, ofte er det som ligger bak. Det psykiske. For mange et belastet ord –  for mange er det løsningen å sette det ordet på tilstanden man er i.

For kropp og sjel henger sammen. Vi er hele mennesker. Og vi vet at psykiske belastninger gir fysiske plager. Og når vi har vondt i magen, hode eller nakken, går vi legen, satser på at legen har løsningen og medisinen som skal gjøre oss friske. Men når legen ikke finner noe galt, er det jo en glad-nyhet, men hvorfor har jeg allikevel så vondt? Hvorfor kjenner meg meg dårlig og ute av form når legen sier jeg er frisk?

Svært ofte er du selv løsningen. Fordi vi er skapt med en sånn fantastisk kropp som har evnen til å lege seg selv. Røykeslutt gir bedre helse, slanking ved overvekt gir bedre helse osv osv. Jeg kan hjelp meg selv, gjøre jobben selv for å bli frisk.

Slik er det også på det psykiske plan. Men det er ikke gjort i en håndvending. Det tar tid, men begynn å «nøste» i det som er vanskelig. Begynn å sett ord på det som gir smerter i kroppen, i nakken, hode, magen eller hvor det er. Livet – med alt hva det inneholder – hoper seg opp i kroppen, og når det blir fortrengt, glemt og ikke bearbeidet, setter det seg i kroppen som fysiske smerter.

«Ikke vær så redd forat fasaden skal sprekke. Sprekker slipper jo inn lys»

Altfor mange sliter med psykiske plager som de selv har løsningen på. Våg å sette ord på følelsene dine uten filter, på opplevelser gjennom mange år, og du vil kjenne du begynner å bli frisk🧡

Sommeren møter høsten, og naturen er på mange måter på sitt vakreste, syntes jeg. Snart lyser hele naturen i rødt, orange og gult.

Men ennå er noen av blomstene på verandaen veldig fine, og de skal få stå til de selv takker av for denne sesongen.