Den siste dagen

Så er den her, da, den siste dagen i året, bare noen timer unna.

Selv tenker jeg på takknemlighet først av alt, så opplevelser, gleder, sorger, vennskap, familie,

Jeg går inn i mitt femte år nå med bloggen min. Og til deg som har lest og leser, så vet du at jeg skriver om livets små og store oppturer, og jeg har fokus på at de største gleder kan komme i de minste ting – og de største endringer kan ligge i små forandringer.

Mitt mest delte innlegget dette året er Sorg uten grav Det forteller meg at åpenhet og ærlighet er noe av det som folk setter pris på, fordi da kan man kjenne seg igjen i det man leser, og det gjør godt når noen våger å være åpne om noe som er sårbart og vondt.

Mitt minst delte innlegg dette året er Bagatellene som kunne blitt store et innlegg av det mere «lette» slaget – interiør ispedd livs-perspektiv.

Og det er fint at livet er mangfoldig og fargerikt. Det er fint at det ikke alltid er store og vanskelige ting og forholde seg til, men at det også noen ganger bare kan være så enkelt som at jeg manglet en murstift 🙂

Og slik tror jeg at jeg vil la det fortsette med bloggen min. Jeg skriver fordi jeg liker å skrive, men også forat noen skal lese. Om det ikke var slik, kunne jeg fortsatt med notatboken min. Jeg syntes det er kjempefint og oppmuntrende med tilbakemeldingene fra lesere som forteller meg at de ble berørt, kjente seg igjen eller på andre måter likte det de leste.

Vi feirer at vi går inn i et nytt år. Vi snakker om «nytt år, nye muligheter» Men jeg er så glad forat hver dag er en ny mulighet til å være takknemlig, begynne på nytt, slutte med, endre på eller hva det måtte være vi har behov for. Hver dag er skinnende muligheter til å ta nye og gode valg – for deg selv, for de du er gla`i, eller hva det måtte være som er viktig å ta opp til nye vurderinger og endre på.

Jeg ønsker deg et fantastisk godt nytt år, og husk: ikke glem å se glede, muligheter, potensiale, vennskap og godhet i de små tingene rundt deg. Mulighetene og løsningene er ofte nærmere enn du tror, gleden er ofte nærmere enn du tror, vennskap er ofte nærmere enn du tror…Vær tror mot deg selv og det Livet har gitt deg, og hjerte vil vise deg det.

La Kjærligheten – som vi har feiret i julen – at Gud kom som et barn – fylle hele deg – og lar du kjærligheten få rotfeste i livet ditt, vil det gode gro❤️

Hvem har sagt at livet er en lek?

Hei og god lille-lørdag sånn ca snart midt i desember.

Det er så mørkt så mørkt ute, og de dagene det bare er grått og regn, blir det i grunnen ikke ordentlig lyst på dagen heller. Men som jeg pleier å si: jeg har ingen spesielle forventninger til været. Det er høst og det er vinter ennå lenge. Derfor er desember så hyggelig med alt det vi pynter med lys både inne og ute.

 

Jeg gikk meg en tur i marka i dag for å plukke med meg granbar.

Jeg fikk med meg en god bukett som jeg la på verandaen – klar for å bli fordelt.

Noe skulle i melkespannet på verandaen..

..og noe skulle henge uten for inngangsdøren vår.

Det er ikke avanserte dekorasjoner jeg lager, men gleden ved å gjøre det, er det viktigste for meg.

Ellers holder jeg ennå på med innsamling av penger til Varmestua i Fredrikstad, og summen øker. Det er så hyggelig å se at mange vil være med å gi til et viktig foretak. Ikke viktig for alle. Dem som bruker Varmestua er tros alt i få tall når man ser på antall innbyggere, men den er desto viktigere for dem som bruker den. Og det skal være plass til alle mennesker med ulike behov i byen både du og jeg bor i.

Jeg gleder meg til å overføre summen som så langt har kommet inn. Fristen går ut 14.desember, så det er ennå mulighet til å være med. Bare trykk på lenken https://spleis.no/152736 å vær med.

Gleden ved jul er ikke bare å FÅ – det er å GI. Det gir en glede i hjerte som ingen ta fra deg – og du vet utrykket: «den største glede du kan ha er å gjøre andre glad», er ikke bare en floskel, det er en sannhet.

Omgitt av lys på alle kanter. Fantastiske dekorasjoner i julebyen Kr.sand – min barndoms by. Det ble en metafor for meg da jeg stod inni kulen der jeg ble omgitt av lys i kraft av kjærlighetsgaven som ble gitt oss mennesker – hele grunnen til at vi feirer jul. En kjærlighetsgave fra Gud. Det største symbol på kjærlighet i krybben i Betlehem.

Den er også til deg❤️❤️

Om dette er mitt siste blogginnlegg før jul, vil jeg ønske deg ALT GODT for den. Er du alene eller med fler, er du syk eller frisk, har du mistet noen kjære dette året og dette er første julen uten dem: mitt største ønske for deg er at du må ha det godt inni deg. Ta vare på deg og minnene, ta vare på livet og hverdagen, og si: jeg er glad i deg til deg selv og de du har❣️