Alltid en tid for noe nytt

Jeg har ikke vært så aktiv på bloggen min den siste tiden og jeg har vurdert og tenkt fram og tilbake på om min tid på denne plattformen er over. Jeg er veldig tilhenger av uttrykket: “det er en tid for alt” Det er viktig å kjenne etter om tiden er over. Ikke bare hva dette angår, men i alle ting ved livet generelt. Noen ganger holder man på med ting av gammel vane eller fordi “det bare er sånn” eller fordi det har blitt en tradisjon uten noe fruktbart.

Det er sunt å kjenne etter og å ta et lite, eller stort, oppgjør med saken eller sakene det skulle gjelde.

Jeg har brukt bloggen min til både å fortelle om sorg, frustrasjon, bitterhet og andre sider ved livet som jeg også vet leseren kan kjenne seg igjen i – men jeg har også skrevet om glede, om interiør gleder, blomstergleder, familiegleder, og om mitt motto i livet: “se det store i det lille”

Det kommer jeg aldri utenom..se det store i det lille..og ofte har jeg erfart at de største gleder finnes i de minste ting.

Kunsten er å holde hjertets øyne og ører åpne.

Uansett: jeg må finne ut om jeg skal fortsette eller ikke med bloggen..!

Året vi legger bak oss, er forbi og det er i ordets rett forstand BAK OSS. Men fraser som “nytt år og nye muligheter” har jeg ikke noe til overs for. Man behøver ikke et nytt år for å begynne med noe nytt. Dagen I DAG er den rette dagen for å gjøre den forandringen du ønsker deg  – uansett hvor i året vi er. 

På tv-benken sammen med kurven med magasiner står en ny grønn plante så pent og minner meg på at grønt bl.annet symboliserer natur, vår, liv og fruktbarhet.🍀🍀 Og DET er noe å ha med seg i tankene når livet går videre uavhengig om året er på hell eller på begynnelsen. Livet er uansett en gave og den skal du ta godt vare på💝

 

Rommet Mitt – om å se det store i det lille på Facebook og Rommet Mitt på instagram.

For mye informasjon..?

Jeg registrerer for meg selv at det går lengre og lengre mellom hver gang jeg skriver. Kanskje min tid som blogger er over? Det er en tid for alt, tenker jeg. Jeg har skrevet om dyp sorg, om stor frustrasjon, om bitterhet, om store og små gleder, om interiør gleder, om å se det store i det lille (derav min fb side som du kan følge her) ja, kort sagt, om livet selv.

❤️❤️

Nå er vi altså inne i siste uken før juleuken.🌟🌟 Tiden som skal være fylt av varme og kjærlighet fordi det er kjærligheten vi feirer – Jesu fødsel.

Kjøpesentrene er fulle, salg og tilbud flommer over, søndagstilbud, “gå ikke glipp av,” “gave til han”, “gave til henne”, “gave til dem som har alt” – og det sier vel ALT – hva skal man gi til den som har alt..? For når sant skal sies er det vel sånn at vi stort sett har alt som kan kjøpes for penger?

Men den største gaven – som ikke kan kjøpes, er gratis – og heter Kjærlighet. Gitt av Han som er kjærlighet til den som vil og synliggjort ved barnet som ble født i Betlehem💝

 

Men allikevel er det noe som forstyrrer oss også denne julen. Noe som aldri helt ble borte, selv da vi trodde det.

Viruset.

Nye forskrifter, nye smitte tall, dose 1 og 2 og 3, nye anbefalinger, munnbind, en meter, sprengt kapasitet på sykehus, utslitte arbeidere, permitterte arbeidere, avlyste julebord og konserter, antall smittede, antall innlagte, ikke flere samlet enn ti – eller var det tolv? – avlyse eller gjennomføre besøk..og sånn kan jeg holde på..

Informasjonsstrømmen er enorm og den menneskelige harddisken er full av informasjon som skal huskes og følges. Den klarer snart ikke å ta inn mer..! VI er slitne av alt som skal huskes og leves etter. Det blir rett og slett for mye. Kanskje vi til og med får mer informasjon enn vi behøver??

Det skaper angst, redsel og uro.

Men det motsatte av angst, redsel og uro er fred, ro og trygghet. Hvordan kan vi som medmennesker være med på å gi det videre? Jo, ved at kjærligheten bor i hjertet, og når den gjør det, er det ikke vanskelig å gi et vennlig smil, et godt og varmt blikk eller et oppmuntrede ord i tøffe tider.

For frukten av kjærligheten som bor i hjertet ditt, vil vise seg i hvordan du er mot andre❤️

Så hvordan er det med julestemningen din? Noen sier de ikke har det og noen sier de har det. Noen går å venter på den og noen kan ikke få nok av den. Jeg hørte en terapeut på radioen som sa at julestemning ikke er en konstant følelse fra 1.desember til 1.januar – julestemning er summen av alle øyeblikkene. Øyeblikkene som i desember gav deg det vi kaller julestemning.

 

Og med dette vil jeg ønske deg en fredfull jul og velsignet godt nytt år – og om vi ses igjen her på bloggen min i det nye året, må jeg finne ut av, men uansett er jeg å finne på Rommet Mitt – om å se det store i det lille på fb 💟 og på insta Rommet Mitt