Tømme bøtta litt og litt

Snø, kulde og snø igjen. Ok, mars er ustabil, men straks er det april, vårmåned over alle vårmåneder..! I stede for vårjakka, er det ennå boblejakka som må på. Men hva kan jeg gjøre med det, utenom å grine litt på nesa? Ingenting!!!

Så derfor handler det – igjen – om å ta en dag av gangen og hver dag som den er. Ingen vits i å la dagene gå med til å vente, for det kommer jo, men jeg har ikke begynt å sette verandaen i stand ennå. Har ikke helt inspirasjonen til det før sola får litt mer tak☺️☀️

Dagen begynte så hyggelig med besøk av en kjær venn. En kaffe ved kjøkkenbordet på nyoppusset kjøkken, gav meg det helt lille ekstra jeg trengte, for litt senere på dagen ble tålmodigheten min satt på prøve.

Utad rolig og fattet, men kokende på innsiden. Og dråpen fikk skylden. Den berømmelige dråpen som ikke kan hjelpe for at det var den som fikk det til å renne over.

Men sånn er vi satt sammen, vi mennesker. Glede og sinne går ofte hånd i hånd. Sinnet mitt eller irritasjonene min, kanskje, ble stagget etter et utløp med både snørr og tårer her hjemme, og ting ble satt på plass der de hørte hjemme. Helt greit å bli både frustrert og irritert, men like viktig er det å få det ut. Ingen er tjent med å holde ting inni seg, aller minst den som gjør det. Bøtta med all frustrasjon, irritasjon, sinne, sorg blir fullere før en filleting gjør at alt renner over. Nei, mye bedre og tømme den litt og litt, tenker jeg.


Så deilig det var å få det ut å sette i gang med og lage kokoskake i langpanne. Duften er fantastisk og fyller hele hjemmet. Klar til å nytes med familie og venner i påsken🐣💛🐣

Kokoskake med karamellisert glasur.

Ikke slutt med en god vane

Et lett snødekke møtte meg i stuevinduet i dag da jeg stod opp. Ikke det jeg ønsket meg mest en søndagsmorgen, men heller ikke overrasket, fordi vi skriver ennå mars, selv om klokken er stilt fram på sommertid.

Etter en powernapp på sofaen i ettermiddag, tittet sola fram, og jeg var rask til å ta på meg sko og yttertøy for å gå meg en tur. Med en podcast i ørene, og kald luft, var det bare til å dra opp hetta og begynne å gå.

Jeg går meg jo varm, men jeg passet på tempoet mitt. Her om dagen gikk jeg  meg utslitt, for å si det sånn. Det vil si, jeg måtte sette meg på en benk langs turen min, jeg var gjennomvarm og sliten da jeg kom hjem og måtte ha hjelp til å få av sko og jakke. Det høres jo nesten patetisk ut, men sant🤦‍♀️

Podcasten jeg hørte på handlet om trening. Men ikke av den vanlige sorten. Denne podcasten er av @Menopausebyanita. Virkelig både legende, oppmuntrende og informerende om trening i denne perioden av livet.
Det er så lett å la vær å ta den treningsøkten, eller den turen fordi man er sliten, kanskje sovet dårlig natten føre, eller man rett og slett kjenner på at kreftene ikke er til stede. Men ikke la vær. Da er det bedre og halvere lengden, løfte ti istede for tjue kilo og fem ganger i stede for ti. Men er du tom for krefter, så gi deg selv lov til å stå over en uke eller to, men gjør det bevisst.
Det handler om gode vaner. Trening er en god vane, som menopausebyanita sa, og det syntes jeg var så bra sagt.
Du har din form og jeg har min form. For meg er det runder i skog og mark som gjelder. Der for både lunger og muskler presset seg litt, frisk luft i ansiktet og roser i kinnene.


Joda, jeg tar en tur på spinningen innimellom, men om jeg ikke gjør det, er jeg like fornøyd med det jeg får gjort. Det er faktisk det viktigste; at det blir gjort og at man holder på den gode vanen det er. Så lykke til med det du gjør. Klapp deg selv på skulderen å si; godt nok! Det gjør jeg👍🏼☺️

Det er ikke så mye å plukke med seg hjem ennå, men blåbær ris er vakre på sin måte og gjør seg godt på kjøkkenbordet akkurat nå🫐🫐


Riktig god ny uke til deg og følg meg gjerne på  Instagram og Facebook 👩‍🏫

Røverkaffe

Kaffeduften fyller neseborene når jeg kommer hver tirsdag. Blide ansikter møter meg. Det er mye humor, men også alvor som ligger bak samtalene som går rundt jobben med veiing og pakking av kaffe, og ved lunsjbordet. Det er så givende og nye vennskap har oppstått.

En dag i uken jobber jeg som frivillig på Røverkaffe. Det klingende navnet er navnet på en kaffebar med eget brenneri og er et sosialt entreprenørskap i regi av Nettverk etter soning, et tiltak i Røde Kors.

Jeg påberoper meg ikke å vite mye om kaffi. For meg handler kaffi ofte om noe sosialt, men jeg kjenner nå, mer enn før,  om en kaffe er god, om den har stått lenge framme  i en glasskolbe eller om det er «bånnski» i en kanne🙃

Men altså; rundt høytider som jul og påske, blir kaffen på Røverkaffe oppkalt etter noen man kan assosiere den med. Som jul: Bad Santa og nå med påsken rundt døra: Barabbas. 

 


Så hvem var egentlig Barabbas?

I følge Matteus, Lukas og Johannes evangelium i Bibelen, står det at han satt i fengsel og blir beskrevet som en drapsmann.
Men den romerske guvernøren i Jerusalem, Pontius Pilatus, gav folkemengden valget om hvem de skulle korsfeste – Jesus eller Barabas. Barabas fortjente sin dom, det gjorde derimot ikke Jesus. Folket valgte Barabas og han gikk fri. Pontius Pilatus toet sine hender.

Men påskens budskap handler om død og oppstandelse og derfor feirer vi påsken fordi LIVET seiret.  Døden ble beseiret og livet er en gave vi har fått av Gud selv.

Påskens nybrente fantastisk gode kaffi hos Røverkaffe, har altså fått navnet Barabas. Har du lyst til smake på den? Det kan du få mulighet til.

Gå inn på bloggens fb-side➡️ Rommet Mitt- personlig blogg for mer informasjon🌼🌼

 

Mørket kan aldri overvinne lyset. Tunge dager vil alltid finnes for alle, men vennskap, en prat og en kaffikopp vil alltid være sterkere enn det tunge🧡🧡

 

Forberedt og klart

Lysten til å sette seg ned å skrive, var større enn lysten til å gå seg en ettermiddagstur i dag💻☺️

Dagen har vært nydelig, men kald. Mars på sitt beste, tenker jeg. Min mor, som har bursdag i mars, ble fortalt da hun var barn at da hun ble født, kom hun i en fisketegne. På den tiden var det ikke snakk om å fortelle barna hvordan man EGENTLIG ble til, så altså, en vinterdag i mars kom hun drivende til land i en fisketegne💨🐟🙃

Godt vi ikke er der, tenker jeg!

Men uansett, helg er helg og maten til kvelden er forberedt  og klar til å settes i ovnen om en stund. ALTTID koselig å gjøre det ekstra hyggelig en lørdagskveld.

Forberedt,  men ikke klart

De vakre vakre rosene jeg kjøpte her om dagen, fikk en brå død. Jeg bruke å sette roser og tulipaner ut på terrassen om natten. Slik holder de seg jo kjempelenge, men der feilberegnet jeg totalt hvor kaldt det egentlig var.
Da jeg tok dem inn om morgenen, var vannet blitt til is, og de hang med hode. Jeg skjønte at de ikke var til å redde.

En brå død for rosene

Så altså, mars er lune full på alle måter, selv om vi tenker at våren er kommet. Nå er det jo slik at våren er når døgnmiddeltemperaturen ligger mellom 0˚ og 10˚, så våren er faktisk ikke kommet riktig ennå❄️❄️

 

Ha en det riktig fint til neste gang og husk at jeg er på både Insta og Fb

Blek, men fattet.

Heldigvis har jeg ikke så ofte migrene lengre som jeg hadde for noen år siden. Årsaken er riktignok daglig forebyggende medisin, men det er det verdt. Noen ganger kommer allikevel et anfall med full styrke. Som oftes gir den seg når jeg tar medisinen jeg har ved anfall, men ikke alltid. Dette er andre dagen – et anfall som har vart i nesten to døgn. Da jeg i går ettermiddag skrev blogginnlegget Til inspirasjon virket anfallsmedisinen som den pleier, men i løpet av natten kjente jeg den kom smygende til bake.

Det er vanskelig å beskrive hvor hemmende det er for den som ikke har migrene, så enkelt sagt: når heller ikke anfallsmedisinen virker som den skal, er det bare sengen og et mørkt rom som gjelder.

Migrene har jeg hatt siden ungdommen. Jeg husker anfallene, som jeg ikke visste var migrene, allerede som atten, nitten år. En del medisiner har blitt prøvd, men det var først for ca fire år siden legen foreslo forebyggende medisin. Jeg merket umiddelbart virkningen av det. De anfallene jeg har nå kan i hyppighet ikke sammenliknes med tiden før.

Det er ikke alltid like lett å bare gå å legge seg. Det er jo ikke det man vil, men i dag, på tross av avtaler, måtte jeg kapitulere og avlyse. Jeg dro for gardinene på soverommet som er kaldt og godt og la meg under dynen. Sovnet litt, men mest handler det bare om å ligge og ta det med ro.

Men så fikk jeg lyst til å skrive litt om dette, da, og det i selv er jo ett godt tegn på at anfallet er på vei bort. Det er så godt og energien kommer til tilbake.

Blek, men fattet og i ferd med å bli frisk igjen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nøste liker å holde meg med selskap og den malende lyden hans er både beroligende og behagelig.

Men nå skal jeg stå opp å ta fatt på resten av dagen.

En fin ettermiddag til deg, der du er, og du; det er ikke feil å kapitulere innimellom – tvert i mot, det kan være akkurat det du trenger❤️‍🩹

 

 

Til inspirasjon

Onsdags dessert på gang. Jeg syntes alltid det er hyggelig i en helt vanlig uke å gjøre litt ekstra ut av onsdag..lillelørdag. Dagene med alle sine gjøremål og rutiner går sin gang, så hvorfor ikke gjøre litt ekstra på en helt vanlig dag?

På hyllen på kjøkkenet har jeg «i en evighet» hatt noen kokebøker liggende, inkludert en bok med bare desserter. De har liksom bare ligget der og vært en del av de koselige tingene som ellers lyser opp i kjøkkenet. Sikkert inspirert av at kjøkkenet nærmer seg med stormskritt å bli ferdig, hentet jeg dessertboken og begynte å bla i den. Sååå mye fristende og godt. Jeg landet på nektarin med krønsj; førti minutter i ovnene, en kule is eller dæsj med krem og voila: en herlig enkel dessert på en onsdag ☕️🥮🥰

Selvfølgelig skulle det vært med et bilde med desserten nydelig anrettet på tallerkenen med en kaffi kopp ved siden av, men siden jeg skriver dette mens det står i ovnen, er det altså ikke noe bilde med. Men kanskje jeg har inspirert deg til å lage noe enkelt og godt på en helt vanlig onsdag? Det håper jeg

🧡🌼🧡

 

Du finner meg på både Insta og fb

☺️

 

Senk skuldrene

Med friske tulipaner i et nesten ferdig kjøkken, vil jeg bare ønske deg en riktig god søndag🌷🌷


Med sol fra skyfri himmel, kan man lett feilberegne hva man skal ta på av yttertøy. Egentlig har jeg bare lyst til å ta på en lett kort skinnjakke, men en titt på yr.no forteller meg at vi er på minussiden. Det er kaldt, så hansker og boblekåpa skal på når jeg skal hente både mamma og barnebarn til gudstjeneste og søndagsskole.
Noe som er en hyggelig ting å gjøre søndagsformiddag.

Ellers, sånn en helt vanlig søndag, er det roen som er så deilig, syntes jeg. At alt har lov til å gå litt saktere, ta litt lengre tid og at ingen ting MÅ gjøres – bare det man har lyst til. Det liker jeg.

Så med det ønsker jeg deg en god søndag☀️💛☀️

 

Følg meg gjerne på både Fb og Insta