Når natten er for lang

 

Kjenner du noen ganger at mørke er sterker enn lyset?

At det positive kommer i skyggen av det negative?

At du ikke ser lyset på grunn av mørke, eller at dagen virker langt unna fordi natten er så lang?

Et utrykk er slik at man «ser ikke skogen for bare trær» Men i denne sammenhengen vil jeg si at man «ser ikke dagen på grunn av natten»

Tungsinnet, mørke og det negative blir for sterkt, og lyset og det positive klarer ikke å dominere over det andre – enda vi sier at i et helt mørkt rom, skal det bare til et lite stearinlys til for å overvinne mørke.

Men hva når teori og praksis ikke følger hverandre? Når det ikke er nok med et lite stearinlys for å overvinne mørke du kjenner inni deg? Mørke som er så sterkt at det ikke lar et lite lys dominere over seg?

Alt for mange mennesker har det slik. De ser ikke lyset på grunn av mørke –  som er så altoppslukende.

Man behøver ikke være dypt deprimert for å kjenne på dette. Det er en naturlig del av livet og kjenne det slik fra tid til annen, men problemene begynner når det aldri blir lyst, når natten aldri tar slutt og det aldri kommer noe glede og positivitet som er sterkere enn tristhet, tungsinn og negative ting.

Så hva skal til? Turer i skog og mark? Trening? Den gode samtalen? Terapautiske samtaler? Psykolog?

Når alt kommer til alt, er det bare du selv som kan si hva det dreier seg om. Så enkelt og så vanskelig. Men det handler om ærlighet. Ærlighet mot deg selv. «Jeg syntes det er vanskelig, men jeg vil ikke si noe om det. Jeg har rygg til å bære det selv» Resultatet av det, er ofte at frustrasjon, sinne, tristhet, går ut over den som ønsker å være der for deg.

Personlig har jeg noen ganger ikke erkjent for meg selv hvor vanskelig en sak eller ting har vært, fordi: «det er jo mange andre som har det mye værre enn meg» Det er helt sant, men det hjelper ikke meg. Og her kommer ærligheten inn. Om jeg ikke erkjenner for meg selv en gang, hvordan kan jeg da forvente at en god venn, terapaut, psykolog, tur i skog og mark, trening osv skal kunne hjelpe meg?

Ta første skritt i riktig retning å si noe om hva det EGENTLIG  handler om, dette «noe» som du kjenner på. Først da blir det en liten åpning for lyset, og først da kan du begynne å kjenne at natten ikke er så lang og først da kan du kjenne at noe positivt vil dominere over negativitet.

LYKKE TIL🧡

FraHjerte