Legen skal ihvertfall vite!

Da er min tidlige morgenstund med kaffikoppen i sola, over. Disse herlige minuttene i morgensolen, er bare helt vidunderlige. Vi vet jo at solen gir oss D vitaminer og at vi trenger litt tilskudd i vinterhalvåret, men solen øker også produksjonen av lykkehormonet serotonin.

For kvinner i menopause, både perimenopause og postmenopause, er serotonin et viktig hormon, fordi det er med på å regulere humørsvingninger, nattesøvn, appetitt, hukommelse, konsentrasjon, tarmens bevegelser, for å nevne noe. Ikke lite viktig, altså!! Mange kvinner som er på vei inn i, eller er i menopause, sliter med symptomer man ikke skjønner noe av. Jeg har selv vært langt nede, før jeg begynte å lete etter årsaker til mine endringer. Et begrep som «jeg kjenner ikke meg selv igjen», sa også jeg – helt til informasjonen jeg søkte gav meg svarene. Så derfor er en morgenstund i sola et LITE tiltak for egen helse og velferd.
Altfor mange kvinner går med disse symptomene til legen og får antidepressiva. Informasjon og kunnskap er en viktig nøkkelen, og legen er ihvertfall den første som bør ha det når en kvinne med slike symptomer og er i menopause alder, kommer til konsultasjon🌸

 

Årets første syrinbukett er på plass. Finnes det no` vakrere? Og de hører definitivt mai til.
Vi her i landet langt mot nord er kjempeflinke til å finne noe vakkert og fint i alle våre fire årstider. Og heldigvis for det. Høsten og vinteren hadde blitt utrolig lang og tung om vi ikke stadig hadde evnen til å gjøre det hyggelig rundt oss med både lys og pledd, bøker og serier.. og mye annet, selvfølgelig. Men våren, ja, den er helt spesiell!

 

Da vil jeg, med morgenens betraktninger, ønske deg en kjempefin nasjonal dag. La det bli en hyggelig feiring med takknemlighet i hjerte forat vi har muligheten til å feire dagen.

Det har verden vist oss IKKE er en selvfølge – og nettopp derfor er salme og hymnen av Elias Blix «Gud signe vårt dyre fedreland» viktigere enn noen gang 🙏🏽🇳🇴

Jeg? En people-pleaser?

Jeg blir ofte inspirert av å lese andres blogger. Ville nesten vært rart om jeg ikke gjorde, så innimellom tar jeg en tur innom plattformen til blogg.no og skumleser litt i hva andre skriver og deler.
Så akkurat denne morgenen, før jeg ganske umotivert bare har bestemt meg for å dra på spinning, deler jeg et blogginnlegg med deg.

Mange av våre valg handler rett og slett om og bestemme seg. Er du ikke enig? Vel vel, nok om det.

🚴‍♀️💪

Er du en av dem som har vanskelig for å sette grenser for deg selv og hele tiden prøver å tilpasse deg forholdene?

«Overtenker» du situasjoner og eventuelle avgjørelser du må ta?

Jeg kan ihvertfall rekke opp hånda!

Men hva er egentlig en people-pleaser?
En people-pleaser er kun positivt for andre. For det kan gå så langt som til at du setter helt egen behov til side. Man blir et overdrevent ja-menneske.

Og du vet, mennesker som alltid sier ja, er lette å henvende seg til, fordi..vel, de sier jo alltid ja!

En gang jeg sa ja, når jeg egentlig mente nei, ble et irritasjonsmoment for meg – og irritasjonsmomentet var jo meg selv. Jeg ble irritert på meg selv fordi jeg ikke gav det svaret jeg skulle ha gitt, og jeg hadde ingen glede ved det jeg sa ja til.

Jeg er tror ikke jeg er alene om dette.

Grunnen til at man er en som overdrevent ønsker å tilfredsstille alle, kan være mønster man har dratt med seg oppigjennom livet, men det er bare du som kan endre det.

Det er en øvelse, det å tørre å si det du egentlig vil si. Fordi – og her kan jeg kun snakke for meg selv – jeg vil gjerne være likt og gjøre alle gla`. Og det har jeg trodd at jeg har oppnådd ved å være et ja-menneske, en people-pleaser.

Jeg har ikke tenkt på at jeg er det, før en venninne sa det til meg.

Frykt kan være en grunn til at man er et ja-menneske og den kan i enkelte tilfeller og situasjoner ligge i bunn hos meg. Jeg feiger ut og velger minste motstandsvei: jeg sier ja, eller gjør som jeg blir spurt om. Og jeg innrømmer det; noen mennesker framkaller frykt hos meg, og jeg gjør «alt» for å unngå slike situasjoner.

Da venninnen min sa til meg at jeg er en people-pleaser, ble jeg ikke fornærmet. Hun traff meg og da jeg så på mitt eget mønster, visste jeg det var sant. Og du vet, å høre sannheten kan slå begge veier; du kan bli fornærmet eller du kan ta den i mot, og i Bibelen står det at «sannheten setter fri» Litt sånn kjente jeg det. Det gjorde godt å erkjenne det, og det er først da man kan gjøre noe med det. Endre mønsteret.
Jeg tror jeg alltid jeg vil være hun som ønsker å si ja, men at jeg kommer til å ha en større bevissthet rundt svarene mine. Det vil gagne meg, men også andre!

 

Så med dette ønsker jeg super god ny uke til deg fra meg🙋🏼‍♀️🌸🙋🏼‍♀️

 

Den helt spesielle følelsen

Wow, for en herlig dag å sitte ute på terrassen og skrive litt i bloggen. Vi skriver 21˚ grader i skyggen, og for meg er det en perfekt sommerdag☀️

Tidligere i dag tok jeg sykkelen fatt til blomsterutsalget ikke langt fra oss. Det hadde flere også gjort. Helt tydelig at folk lengter etter både sol, varme og blomster.
En sa til meg her om dagen at vi får nyte det så lenge vi har det, og jeg svarte at ja, så lenge vi har det, får vi nyte det. Personlig syntes jeg det er en litt mer positiv snert i mitt svar, eller? 📈

Lavendel og eføy var noe av det som ble med hjem på sykkelen, og lavendel er både vakker og lukter helt fantastisk.

En annen dag her for litt siden, hadde jeg prosjekt «seng på verandaen» Jeg har lenge ønsket meg en seng her ute. Herlig på varme dager og ta seg en powernap i. MEN jeg har liksom hatt et ønske om at det skulle være en av disse franske smijernsengene, du vet. Sånn som gir den helt unike «franske landstilen følelsen» De er ikke lette å få tak i og ei heller billige, så da jeg la bort tanken om den helt spesielle senga, gikk jeg inn på «finn» og fant en god variant som – i mine øyne – gir de samme «franske følelsene» 🥖👨‍🎨

Så fornøyd med resultatet, og det er ikke bar jeg som kommer til nyte godt av den…

..Nøste har allerede tatt seg til rette😽Flere puter skal oppi, men prosjektet «sommer-seng» har så langt blitt som tenkt.

Da, kjære blogg-leser, vil jeg ønske deg en strålende god helg der du er. Husk å ha litt egenomsorg, for når du har det, har du mer omsorg å gi dem rundt deg 🩷