Kan jeg få smitte deg litt?

Søndags-syssel den nest siste søndagen i november: pepperkake muffins.

Oppskriften fant jeg på «Det søte liv», og inspirasjonene fikk jeg da jeg så på en av de mange koselige – men litt forutsigbare – julefilmene. Det var selvfølgelige det mest hyggeligste julepyntede lille konditoriet du kan tenke deg. Med girlandere, lys, julestjerner og blide mennesker som stod i kø for å kjøpe coffee-to-go og PEPPERKAKEMUFFINS☺️

Så satte jeg altså i gang med å google og landet altså på denne oppskriften. Og heldige meg – jeg hadde alle ingrediensene i hus.

Jeg tenker at det skal smake himmelsk til kaffen i dag..en sånn helt vanlig søndag en uke før 1.søndag i advent.

Men som noen av dere har fått med dere, så elsker jeg denne årstiden, så jeg er godt i gang med å sette jule-preg på hjemmet vårt. Julegardinene på kjøkkenet er oppe, 7-armet stake på plass i samme vindu og en julestjerne.

MEN jeg blir fort ferdig med julen.1nyttårsdag ryddes den bort, derfor syntes jeg det er koselig å begynne med både planlegging og ta fram litt i det små allerede i midten av den lange og mørke november.

Men tilbake til pepperkake muffinsene..nå dufter det fantastisk godt her på kjøkkenet, og i skrivende stund står det tolv herlige muffinsene på kjøkkenbenken, og seks nye er i ovnen.

Håper jeg har smittet deg litt i dag med å lage noe godt til kaffen din, eller te´en, eller hva du måtte drikke. Jeg gleder meg i hvertfall..god søndag.

Og sånn helt på tampen: har du fått med deg innsamlingsaksjonen til Blå Kors Varmestua i Fredrikstad som jeg har pågående? Hvis ikke så sjekk ut denne linken: Lys og varme i Varmestua og vær med å gi. Alle monner drar, og del innlegget slik at mange får se og mulighet til å være med. Og om du lurer på hvorfor jeg har valgt akkurat dette formålet, så står det i beskrivelsen når du klikker på linken.

♥️🌟❤️

Hjelp meg

I går satt jeg ved frokost bordet med kaffen og tenkte.

Noen ganger filosofere jeg mer over ting og tang enn andre ganger, og jeg kjente på en trang til å bidra med noe. Jeg tenkte på bloggen min, på fb-siden min, Rommet Mitt Elise Linnea , hvor jeg i noen år nå har skrevet om livet, vært ærlig om det vanskelige, men også delt det som er lett og enkelt. Jeg vet at innleggene mine, hvor jeg har vært ærlig og åpen om temaet «rus», har nådd mange. Tilbakemeldingen har fortalt meg om takknemlighet for åpenheten, mennesker som har kjent seg igjen i sorgen, kjærligheten OG gleden. Man elsker over alt på jord – uansett.

Jeg har delt viktigheten av at hode og hjerte samarbeider, uten at jeg har sagt at jeg klarer det 100% selv. Jeg er i en prosess. Jeg har skrevet om mellommenneskelige relasjoner og jeg har skrevet om at de minste ting kan gi de største gleder.

Men der jeg satt ved kjøkkenbordet og lurte på om jeg kunne bruke siden min og bloggen til noe mer, begynte jeg å tenke på alle som er så flinke til å finne prosjekter de samler inn penger til, og brått visste jeg det!

Det går mot jul, og jeg elsker det. Men det er ikke slik for alle, og jeg har selv kjent på det – fordi julen forsterker alle følelser. Det koselige blir koseligere, gleden blir større, felleskapet blir sterkere, men det triste blir tristere, sorgen blir større, håpløsheten blir enda mer håpløs og savnet etter de som ikke er der, blir større.

Jeg vet om et sted som betyr mye for mange, hele året, hver måned, hver uke og hver dag.

Jeg ville starte en innsamling til et sted hvor det er et felleskap, et sted du kan komme til uten en krone i lomma, et sted hvor du kan få praktisk hjelp ved akutte behov, til et sted som ser det lille ekstra.

Varmestua i Fredrikstad er en slik viktig møteplass. Og innsamlingspengene jeg er i gang med å samle inn, går uavkortet til dette stedet.

Kanskje du overhode ikke har et forhold til noen som er i behov av en slik plass, kanskje det er en ukjent verden for deg, men kanskje du allikevel kan se at for noen er det et holdepunkt i hverdagen og en viktig del av livet.

Jeg håper du vil være med å hjelpe meg, dele linken jeg har lagt med, og på den måten samle inn og gi Varmestua i Fredrikstad en julegave. Jo flere som deler, jo fler får muligheten til å være med og fortere når vi målet💓

https://spleis.no/s/varmestuafredrikstad

 

❤️❤️

Bud og regler.

I dag har jeg vært nede i kjelleren å tatt en titt i julekisten. Jeg tenkte å minimerer pyntingen i år. Ikke fordi jeg har mindre lyst til å pynte – tvert i mot – jeg elsker tiden før jul, kikke i magasiner, få ideer og hente inspirasjon – men jeg tenkte jeg skulle prøve meg på litt sånn «less is more». Men kisten er full av jule-ting. Ting som guttene laget da de var små, ting jeg selv har laget, ting jeg har kjøpt, gamle ting og nye ting og ting med affeksjonsverdi. Julen er jo en tid for tradisjoner, og tradisjoner har blitt viktigere og viktigere for meg ettersom tiden har gått. Og det som er så fint, er at det aldri er for sent å lage tradisjoner. Og jeg har laget to nye med oppstart i år.

Bilde er fra i fjor på denne tiden. Jeg syntes det var litt tidlig med rød julestjerne, så da var den rosa et hyggelig alternativ i november.

Men for mange er det ennå tidlig å tenke på julen. Vi er så forskjellige der. Det viktigste er å ha det hyggelig med det du gjør når du gjør det. Og enda viktigere er det at du får være deg, og jeg får være meg. Vi har alle så forskjellige måter å uttrykke oss på, men når personligheten får komme fram, trenger vi ikke å sammenligne oss med hverandre.

Så må jeg bare helt på tampen dele noe jeg tenkt på her om dagen. Ordet «regler» kan virke litt ulikt på oss mennesker. Ikke alle liker å bli fortalt hva de skal gjøre og ikke, mens noen syntes det er helt uproblematisk. Men regler er til for og holdes. Som de ti bud i Bibelen. De ble gitt oss mennesker som gode leveregler, og tenk om ALLE hadde holdt bare tre av dem: du skal ikke stjele, du skal ikke lyve, du skal ikke drepe.

Tenk deg hvordan verden hadde sett ut da!!! Egentlig ganske enkle regler, eller bud, om du vil, spør du meg.

Og grunnen til at jeg tenkte litt på dette med regler, er jo at vi hører mye om «smittevernsregler» i disse dager. Kunne vi bare fulgt reglene som blir anbefalt, så kunne det bli litt lettere for oss alle. Regler og bud blir ikke gitt oss for å gjøre livet surt og vanskelig, nei, tvert om, faktisk.

Det var gode anbefalinger og ikke drepe, lyve og stjele, (selvom de ikke akkurat har blitt fulgt), og det er gode regler å holde en meters avstand, gå med munnbind på bussen, bruke håndsprit og være hjemme ved sykdom. Til det beste for oss alle. Sånn – da fikk jeg med meg det også – ha fortsatt en god kveld, denne kvelden i november.