Midt i krisen helg

I dag bare jeg bare lyst til å ønske deg en riktig god helg. Og det er jo ikke hvilken som helst helg, nei, det er midt i korona-krisen-helg, og da tenker jeg det er mange som trenger et ønske om en ekstra god helg.

For det er viktig å ikke miste fokus. Hvilke fokus har du? At vi ikke får reise på hytta? At vi ikke får ta den planlagte ferieturen? At vi ikke får stå på ski og slalåm i bakken? At vi ikke skal reise ut med båten? At vi må ta hensyn til hverandre på en nye og annerledes måte? Men er det så vanskelige når krisen er så alvorlig? Det gjelder oss ALLE, og ingen må si at det gjelder ikke meg!!

Mitt fokus er at det er VÅR. Med alt annet som er usikker i disse dager, er det HELT sikkert: nemlig at det er vår. Livet spirer som aldri før. Knopper stikker fram av det døde, det spirer der det så dødt ut.

Og ikke bare det, vi går faktisk påsken i møte, og påsken er det største symbolet på at vi går fra død til liv. Det er jo det påsken handler om. Fra død til liv. Akkurat som våren. Livet spirer.

Kanskje solen skinner ekstra der du er denne helgen. Nyt den, og det som er så fint er at solen er den samme om du sitter i hytte-veggen, hus-veggen eller veranda-veggen. Livet spirer og hvitveis og snøklokker kan du plukke om du er borte eller hjemme. Sol er sol og hvitveis og snøklokker er nettopp det: hvitveis og snøklokker.

(Bilde er fra i fjor)

Ta vare på deg, bevar hjertet ditt og ta hensyn til dine medmennesker 💛💛💛

Det kommer ikke rekende på en fjøl

»Gjør mer av det som gjør deg lykkelig», har jeg skrevet på hjerte-steinen.

Og hvor sant er ikke det? Spesielt i disse korona tidene. Gjør mer av det som gjør deg glad 

Noe som har gjort meg glad i dag, er å lage skoleboller med masse deilig vaniljekrem. Om jeg gleder meg til å smake?

Det kan du være ganske så sikker på 🙂

Ofte skal det ikke de store tingene til for å bli glad. Men du må ha en bevissthet rundt det og VITE hva som gjør deg glad.

For meg personlig skal det ikke mye til for å bli glad, eller å være glad. Jeg er en interiør-elskende dame – om det i det hele tatt er et utrykk – men uansett: jeg elsker interiør, og finner stor glede i å gjøre små forandringer og flytte på en ting eller to. Det gir meg stor glede å vite at mine nærmeste har det godt og er friske. Det gir meg stor glede å NYTE yndling sjokoladen min.

Men poenget mitt er at du må gjøre mer av det som gjør deg glad. Det er nok av det som ikke gjør oss glade – spesielt nå – og hører og ser vi bare på nyheter på TV, aviser og sosiale medier, er det ikke mye å bli glad av.

Men det krever litt av deg og meg. Glede kommer ikke rekende på en fjøl fordi, det er bare du som vet hva som skal til forat du skal bli litt gladere, eller lykkeligere.

I bibelen står det så fint: «Gleden i Gud er min styrke» Det står ikke at «tanken på epedimi er min styrke» eller «tanken på krig er min styrke» eller «tanken på terror er min styrke» eller «tanken på hungersnød er min styrke» Det er faktisk GLEDEN som er min OG din styrke. Og er du glad, er du sterk – og for å bli glad, må du gjøre det som gjør deg glad. Et ganske enkelt prinsipp.

Men NÅ skal jeg nyte en fantstisk skolebolle med den deiligste koppen med kaffe – og det kommer til å gjøre meg både mett og glad.

 

Følg meg gjerne på Instagram: Fra hjerte

Det handler ikke bare om meg

Hei og riktig god ny uke.

I disse spesielle dagene og tidene, trenger vi noe positivt. Jeg har lyst til å gi deg noe positivt. Jeg ønsker å peke på noe fint, noe som venter på oss.

Men aller først vil jeg uttrykke stor medfølelse og omtanke for dem som er syke av korona og til de pårørende som har mistet sine kjære.

♥️

Foruten at jeg finner stor trøst og ro i min tro på en levende gud, han som skapte himmel og jord, så er blikket mitt rettet fremover. Ja, jeg hører på nyhetene, får med meg alle nye restriksjoner og anbefalinger – og jeg følger dem. Ikke bare for min egen skyld, men for mine medmennesker sin skyld. Jeg hamstrer ikke i mat butikken, fordi vi er blitt oppfordret til å ikke gjøre det, og jeg tenker at om alle tok til seg og hørte på restriksjonene som blir gitt, så er vi solidariske mot hverandre. Alle har faktisk ikke RÅD til å hamstre.

Det handler ikke bare om oss selv, vi er mange og vi skal ta vare på hverandre.  Det er et kjent utrykk som sier at det blir værre før det bli bedre. Vi hører det blir brukt i nyhetsbilde, og det er MYE negativ informasjon om dagen. Selv har jeg slått av nyheten innimellom, fordi jeg ikke orker å høre mer.

Jeg må også ha påfyll av noe positivt. Det trenger vi alle.

Og vet du hva som er så fint og som jeg ser så utrolig fram til?

Ikke noe nytt, ikke ny bil, ikke nye klær, ikke nye møbler, ikke nytt kjøkken (som jeg ønsker meg en gang) ikke noen nye materialistisk ting av noe slag.

Det er VÅREN!!

Men vet du hva som er enda bedre? Den kommer ikke, den ER.

Har du lagt merke til det, eller hører du bare om korona, og glemmer å se og lytte til at naturen bærer bud om LIV?

Hører du fuglene, som du hører enda tydeligere nå, siden det er så mye stillere enn vanlig, ser du det grønne som spirer, ser du snøklokkene som står i solveggen, eller krokusen med sine lilla og orange fargenyanser?

Plutselig her en dag, da jeg gikk tur i øsende regnvær, la jeg merke til at den gjennomsiktige, triste nakne hekken var full av grønne skudd og gule knopper.

For en lykke.

Naturen svikter aldri. 

Da jeg spaserte til gartneriet i dag, med barnebarnet mitt i vogna og sola i ansiktet, for å kjøpe stemorsblomster, ble jeg så rolig og takknemlig. Vi trenger positivt påfyll. Håpet og motet bærer oss videre, og jeg håper du kjenner det

🧡

 

Instagram:  Fra hjerte