Fjernt, men nært

Ny uke nye muligheter . Kan du tenke deg en mer kjedelig åpning på en innlegg…? Men allikevel sant. Helgen virker langt unna på en mandags formiddag.

Hvor er fokuset ditt denne uken? Skal du gjøre det beste ut av situasjonen eller grave deg lengre ned i ting du ikke forstår?

Skal du denne uken være fokusert på problemløsning, eller skal du la problemene få enda en uke på seg til å vokse?

Det er viktig å komme til bunns i ting – men ikke for en hver pris, eller?Hvis du har et plaget og urolig sinn, er det av en grunn, og da må man tørre å gå i dybden for å finne ut av det. Det går ikke å bare rote litt i overflaten – roten til problemene er dypere enn så. Og det kan være en stor jobb å komme til bunns i det. Og det er her valget står: gå til bunns eller godta at jobben blir for stor – og dermed akseptere situasjonene.

Noen mennesker forsøker å si noe med sin stillhet. Men jeg tror at de som ikke forstår din stillhet, vil heller ikke forså ordene dine.

Men når alt kommer til alt, er det oss selv som må finne ut hvordan vi vil håndtere det som er i livene våres – av det gode og det som ikke er godt. Og når man har funnet ut av det, så kan man gå videre 🤎

Ønsker deg en strålende god uke – og vipps: så var det helg igjen😊

Skal det aldri ta slutt?

Når hjerte blør av sorg.

Når rus bare er no`dritt.

Når det ikke finnes en eneste positiv konsekvens av misbruket.

Når den det gjelder ikke har andre tanker enn for seg selv.

Når de gode dagene blir unntaket.

Når ingenting annet enn rus er det som betyr noe – ja, hva har da jeg og stille opp med?

Min kjærlighet rekker ikke til. Den er god å ha, det er godt å vite at den er der, men når alt kommer til alt, er den ikke nok.

Den er ikke grunn nok, den veier ikke nok på vektskålen.

Sett kjærlighet på en skål og rus på den andre skåla. Kjærligheten flyr til værs. Rus veier tyngst.

Hvor lenge? Det har allerede vart så lenge, og det er ennå så mange år igjen av livet, så hvor lenge?

Innimellom svulmer hjerte over av sorg. Innimellom svulmer hjerte over av kjærlighet. Innimellom svulmer hjerte over av glede.

Sorg over vonde dager, kjærlighet over det vakre «barnet» som ikke er et barn lengre, glede over gode dager.

Kortvarig – men viktige – gleder, dyp og varig kjærlighet uansett, men en langvarig sorg.

Når hjerte blør av sorg, når hjerte lider av sorg, da er det bare en ting som gjenstår: du må takle det. Du må finne DIN måte å takle det på. (Les:jeg, min) Jeg er meg, og hver dag må jeg forholde meg til at jeg må takle det på den måten som er best for meg.

Hvor finnes viljen til å ta de rette valgene? Finnes den? Og om den fins, når skal den brukes? Hva skal til for at den skal brukes til å ta de gode valgene?

Jeg vet det er så mange som lider som meg. Jeg vet det er så mange mamma-hjerter som gråter hver dag.

Men jeg vet at det også er mange sterke mammaer som takler dette hver eneste dag fordi de ikke har noe annet valg🥀

Hva er LENGE..?

Begynnelsen på februar, og hvilken vei går det, folkens? Jo, det går FRAMOVER.

Mot hva da? Mot VÅREN.

Det er ikke lenge til vi kan kjenne på vårfølelsen, sitte i solveggen å kjenne at solen varmer litt i kinnene, eller ER det lenge til? For hva er egentlig lenge? Er det rett og slett graden av utålmodighet som definerer hva som er lenge?

Men uansett, så går det alltid framover. Vi er alltid på vei MOT noe. Livet står ikke stille!

Selvom det er ganske så kaldt – akkurat som det skal være i februar – er det nydelig å se solen. Det gjør noe med sjel, kropp og humør.

Og spesielt nå i disse tider er det viktig å gjøre noe godt for seg selv – om det så kun er å gå en tur i flere minusgrader. Man angrer aldri på at man går en tur – ikke jeg ihvertfall.

Jeg så en film her om dagen, og der var det en som sa: «det er mer lærdom i tap enn seier» Det syntes jeg var så bra sagt og veldig sant.

Det ER mer lærdom i tap enn seier, for ved tap må man skjerpe seg og finne ut hva man kan gjøre på en annen måte, slik at det blir seier neste gang. Du skjønner kanskje at dette ble sagt fra en trener til laget sitt, men det kan fint overføres til livet generelt.

Når vi går på en smell – for det gjør vi alle på ulike måter – blir man utrolig takknemlig når livet blir lettere og lysere. Jeg tror at gleden ved de gode dagene blir større fordi man vet hva nederlag er.

Den gamle stolen har virkelig ikke tålt å stå ute, men blir liksom sjarmerende på sin måte. Snart – men ennå en god stund til – skal dette hjørnet på verandaen bli fylt med nydelige vår og sommer blomster. Og i mellomtiden er det vinteren som skal få ha sin rettmessige plass her❄️❄️

Alt godt til deg, denne første uken i februar!!