Evig vennskap…?

Med pusen liggende ved bena mine i sofaen, fikk jeg lyst til å skrive litt om vennskap, men først litt generelle refleksjoner om at gårsdagen var av det grå slaget med snø og sludd. Det hører lissom med å si litt om det evige været☺️

I vår lengsel etter våren, er det ikke mye som minner om den, men så er det også for tidlig å forvente den. Ennå kan det komme snø og kuldegrader, men det jeg legger mest merk til er at det er lengre og lengre lyst. Jeg la spesielt merke til det her om dagen at klokka fem var det ennå helt lyst – og DET er en aldri så liten vårfølelse i seg selv – enten det regner eller snør eller gradestokken viser blå grader.

Det er så givende med nye bekjentskaper for det er ikke alltid de vennene man hadde som barn, følger oss gjennom hele livet.
Jeg er så heldig å ha mye kontakt med en venninne fra barndommen. Vi begynte sammen i 1.klasse, og selv om vi ikke gikk alle årene på samme skole i samme by, er det allikevel noe spesielt med et slikt vennskap. Man har en historie sammen som bare vi kjenner til.

Men av ulike årsaker kan relasjoner ta slutt.  Man kommer til veiskiller i livet som gjør at man mister kontakten. Forskjellene og ulikhetene blir for store og man kommer til at det er mer som skiller enn det som forener.
Jeg har opplevd det, og mest sannsynlig har også du det. Det behøver ikke være noen dramatikk i det, men det er bare sånn som skjer fordi man utvikler seg i forskjellige retninger i livet.
Men det er helt spesielt å oppleve at nye, varme og gode vennskap kan oppstå også i voksen alder.
Man tenker kanskje at det er vanskeligere å oppleve fordi man ikke har noe historie bak som binder i sammen. Men med åpne sinn, omtanke og lyst til å bli kjent, kan det lille underet, som vennskap er, spire og gro. Om felles historie ikke er der, kan man begynne på en felles framtidshistorie.

Venner er viktig. De er som blomster i en hage, og en hage må stelles og vannes. Det vet alle som har en hage og interesse for planter og vekster. Den må ha lys og gode vekstforhold, men den må også beskyttes mot ugress og andre vekster som kan kvele det man allerede har der. Det trengs tålmodighet for å få hagen som man ønsker å ha den og ofte blir den til ettersom man ser hva som trives der og ikke.
Ett nytt bekjentskap er som å så et nytt frø i en potte med god jord, som blir plassert på en solrik plass og vannet når den trenger det. Den vakreste blomst vil komme til syne etterhvert. Sånn er det med nye vennskap, tenker jeg.
Det er som et lite under å oppleve det.

Kanskje ekstra spesielt i voksen alder💝 (hva voksen alder er for deg, må du nesten definere selv☺️)

Så lykke til med nye bekjent og vennskaper. De fins der du kanskje minst venter det..litt sånn var det for meg!

Her er ihvertfall et bilde som minner om hva som venter oss. Våren på sitt beste, spør du meg, og du vet, etter kalenderen er mars, når den kommer, den første av tre  vårmåneder!

Ønsker deg en fantastisk fin uke der du er🙋🏼‍♀️

En viktig merkedag

En ny merkedag i dag. Noen er mer viktige enn andre, men veldig mange dager er verd å markere.

Folk som begynner å bli litt voksne – hvilken alder det er ved, må nesten hver enkelt kjenne på – sier ofte at bursdager ikke er noe å feire. Man blir lissom bare eldre og eldre, men da spør jeg: hva er alternativet til å ikke ha bursdag? Svaret er jo enkelt. Da lever man ikke lengre.

Selv bruker jeg bursdagene som en anledning til å komme sammen med mine, samle dem jeg er glad i OG feire at man er så heldig å få bli ett år eldre💝

Er ikke alder bare ett tall, da, når alt kommer til alt?
Jeg har sett gamle mennesker føler seg unge, og jeg har sett unge mennesker føler seg gamle. Det sitter i hode, det der.

Jeg pratet med en her om dagen. Vedkomne var ca tredve år og jeg kommenterte en tatovering hun hadde. Jeg har sans for pene tattoer, og har et par selv, men i denne samtalen gav jeg utrykk for at jeg begynte å bli for gammel til å tilføre noe nytt. Reaksjonene var ganske tydelig fra tredveåringen; det fantes ikke noe som het «for gammel»

Livet er en gave. En gave fra Gud som har skapt oss. Han vil vi skal glede oss over livet der vi er, med de evner og talenter vi har, og det å få feire bursdager, er en stor gave i seg selv.Vi lever!

Så i dag er en stor merkedag. Hele fem år har barnebarnet mitt blitt – og DET er verd å feire🥳🙏🏽

Min egen femårsdag kan jeg faktisk erindre. Jeg hadde papirkrone på hode og alle vennene mine hadde ulike papirhatter. Jeg satt på enden av langbordet der vi bodde den gangen – og det er i grunnen det jeg husker.

Noe annet jeg husker godt fra min oppvekst, som var av det mer alvorlige slaget, kan du lese om her ⬇️ https://rommetmitteliselinnea.blogg.no/1464942071_03062016.html

Så kom igjen, kjære leser, bruk hver merkedag til å feire. Feire livet, feire alder og feire dagen. Det fins alltid noe å glede seg over som er verd å feire.

God snart-helg til deg og vær velsignet der du er🌸☺️

Gamle skatter og nye perspektiver

Etter at jeg begynte å jobbe i gjenbruksbutikk, har bare skattene kommet i fanget på meg – de har ropt på meg:»ta meg med hjem»☺️


En boks her og en krukke der, et speil her og et gammelt service der..skikkelig morro, altså. Når interessen er som den er, er jo en gjenbruksbutikk et eldorado å arbeide i. Interessen for gjenbruk har bare økt, og når jeg ser hvor mye fint vi får inn av klær – både dyre og billige merker – er det for dumt å gå ut og kjøpe nytt. Det er nå min mening, da. Heldigvis er jeg ikke alene om å mene det med så mye fokus på gjenbruk som det har blitt i vårt overflodssamfunn.


Den gamle syltepressa har lenge stått i kjelleren, men etter et tips i et magasin, tok jeg den opp og hang den opp ned. Skikkelig fornøyd😊 Gamle ting blir brukt på en annen måte enn sin opprinnelige hensikt.

 

Å se ting i et nytt perspektiv er en fin ting. I livet generelt kan man låse seg og vanskelig se de ulike situasjonene i andre perspektiver. Men det er mulig å håndtere en fastlåst situasjon ved å se den fra et annet perspektiv. Og det igjen kan innebære svar og løsninger man ikke kunne se for seg. De brillene man har på, må noen ganger byttes ut fordi synet endrer seg. Man tar en ny synstest og får oppjustert brillene. På nytt ser man alt klart, og mest sannsynlig klarere.
Sånn er det også med nytt perspektiv. Det fastlåste løser seg fordi man ser det på en annen måte🔐🔓

Da vil jeg ønske deg en riktig god kveld og riktig god helg🙋🏼‍♀️Kos deg med noe godt og fint, og husk at din oppmerksomhet, et hei eller et smilet, kan gjøre noens dag mange hakk bedre🧡
Du finner meg også på http://Www.Instagram.com/rommetmitt

📸☺️