En evne jeg setter stor pris på hos andre

Vet du hva jeg syntes er en god egenskap hos mennesker? Det er forresten mange, men det er en jeg tenker spesielt på – og jeg håper jeg har den selv. Det er lett å si hva man setter pris på hos andre mennesker, men det viktigste er jo at man er slik selv, for: som du ønsker andre skal være mot deg, skal du være mot dem. Sånn er det bare.. en naturlig lov, på en måte. Men før jeg forteller deg om hva jeg setter pris på hos andre mennesker har jeg bare lyst til å fortelle deg om denne deilige dagen. Kanskje ikke så interessant for deg, men jeg gjør det allikevel. Det er ofte de små hverdagstingene som kan være hyggelige å høre om. Ikke de store opplevelsen som kan inneholde både sorger og gleder av dimensjoner, men ganske enkelt de små hverdagslige tingene.

Jeg syntes at utsiktene vår er upåklagelig. Etter å ha bodd her ca halvannet år nå, blir jeg mer og mer betatt her vi bor på «byens tak»

Verandaen er vår ekstra stue så fort varmen melder sin ankomst, og jeg må ikke bes to ganger før jeg begynner og forberede krukker og pynt som hører til her ute.

I år er prosjektet og plante stauder i krukker. Jeg vil ha noe som blomstrer på våren, sommeren og høsten. Det er morro å leite fram info på nettet om tips og råd, så det er jeg allerede godt i gang med.

God jord og villige stauder er nøkkelord – og ikke minst et gartneri hvor det er enkelt å få hjelp. God service er viktig for å ikke mistet motet underveis.

Du er kanskje i gang du og med forskjellig som hører vårens gleder til? For meg er det både rekreasjon og avkobling og holde på med veranda – syssel. Jeg blir både glad og inspirert av det.

Men så var det denne egenskapen jeg setter så pris på hos andre.

Evnen til å se inn i seg selv.

Jeg tror ikke det er noe som er så vanskelig som nettopp det, og hva innebærer det, egentlig?

Det innebærer blant annet å se sine egen feil, og ønske om og gjøre noe med det. Det er lett å se andres feil og mangler, og ikke fullt så lett å se egne feil og mangler, og kanskje enda verre og innrømme dem, men så befriende å gjøre det.

Evnen til å se inn i seg selv, kan være en nøkkel til å låse opp noe inni oss, som igjen kan være med på å sette fri. Fri fra prestasjoner og heller finne seg selv. Tørre å sette ord på hvem og hva du er. Og ved evnen til å se inn i seg selv, tror jeg også man blir en tryggere person, en lykkeligere person og en person som andre har lyst til å være sammen med.

Dette er altså en egenskap jeg setter stor pris på hos andre – men for å kunne det, må jeg først og fremst ha egenskapen selv. Og så lenge jeg lever har jeg muligheten til å etterstrebe den og mange andre gode egenskaper som er med på å gjøre meg til et glad og harmonisk menneske – for meg selv og de jeg omgås..familie, venner, naboer, kollegaer…

Ønsker deg en super god nye uke..!!

En helt vanlig kveld?

Sitter og nyter en helt vanlig kveld –  men ikke en helt vanlig kveld, allikevel, for vi er inne i den stille uken – påskeuken – og i år er den ekstra stille.

Hver og en av oss kjenner på ulike måter at landet vårt, ja, verden, er inne i helt spesielle tider. Og hver enkelt av oss må ta ansvar forat det skal gå den rette veien – at viruset skal trekke seg tilbake. Og heldigvis har vi signaler på at det er i ferd med å skje her i Norge. Jeg er så takknemlig forat regjeringen vår tok så alvorlige grep som de gjorde, og jeg tror det er det vi ser «frukten» av nå.

Men ennå er det viktig at hver enkelt tar ansvar: hold avstand, host i armkroken og vask hendene ofte

Helt fantstisk å nyte kveldssola i dag. finnes det noe bedre for kropp og sjel? April på sitt beste..solen som begynner og varme..

..og de første stemorsblomstene på plass i kurven sinn. Påsken er her..

 

..med en sterk påminnelse om at livet vant over døden. Det helt essensielle i min tro på Gud.

GODPÅSKE!!

 

Instagram

 

Og så en ekstra på minnelse om at vi ENNÅ skal holde avstand, men at vi snart kan gå SMÅ skritt tilbake til det normale hverdagslivet

Det store i det lille

Kanskje en kjedelig overskrift, men du som har lest bloggen min vet at for meg kommer de største gleder ut av de minste ting. Det store i det lille – den største glede 🌼🌼 Derfor litt interiør glede i dag..

Er det ikke vakkert? En fryd for øyet. Helt herlig å ta en tur på gartneriet. Det bugner av gult . Gule roser, gule potteroser, påskeliljer, gule ildtopper, gule interiørdetaljer – og alt det andre som kan kjøpes.

Det er som balsam for sjelen, det gir inspirasjon og energi – og masse lyst til å gjøre det koselig og fint rundt seg.

Så som tenkt, så gjort. En ny liten hagebenk ble hjem i går. Perfekt der hvor jeg tenkte den skulle stå.

Jeg handler sjelden på impuls, så det måtte overveies litt først. Sitte litt og kjenne etter litt. Inni hodet visste jeg hvordan det skulle være, så det var bare de siste brikkene som måtte på plass.

Så her er den, da, det nye tilskuddet til verandaen. Helt perfekt!!

Her skal en deilig kopp kaffe nytes mens vi kjenner solen som varmer mer og mer ettersom våren er her.

I skjønn forening med de gamle tingene som jeg syntes skaper både sjel og varme.

Har du tenkt på hvor heldige vi er som får bo i et av verdens rikeste land nå som krisen er global, eller tar du de bare som en selvfølge uten å tenke på det? Rikdommen til landet vårt får vi alle nyte godt av nå. Ingen mister inntekten sin, renter på lån blir satt litt ned, næringslivet får hjelp til å unngå konkurs osv.

Det gjør inntrykk på meg når jeg både ser og hører hvordan fattige land prøver og håndtere det som skjer, det gjør inntrykk på meg når jeg hører om barna som bare har ett måltid om dagen på skolen og mister det fordi skolene er stengt. Det er ikke dumt å løfte blikket litt å se litt mer enn sin egen hage, billedlig talt.

Så, helt på tampen vil jeg ønske deg en god dag, denne dagen tidlig i april. Det er min favoritt måned av mange grunner, men..

…jeg velger meg april fordi

I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

💛💛

(Bjørnstjerne Bjørnson)

 Instagram