Hvem er jeg når jeg ikke vet det selv..?

Det er ikke så lenge siden det var morsdag, og jeg vet at begge mine voksne sønner er veldig glad i meg. Oppmerksomheten fra dem begge på hver sine måter den dagen, varmet hjertet mitt ❤️

Litt utpå dagen tikket det inn en melding som ba meg trykke på en lenke, og der lå et gavekort fra yngstemann hos Zalando. Noe så gøy og genialt, men så kjenner han meg godt, og visste at jeg ville bli glad for det.

Etter at jeg har sittet både i sengen på kvelden, ved frokostbordet, i go´stolen på ettermiddagen og ellers mulighetene som en ledig stund gir, så fikk jeg bestilt det jeg falt for. En jakke til våren. Super fornøyd👍🏽

Jeg leser ofte bøker og aller helst en god roman. Ofte sitter det en setning eller to igjen som gjør inntrykk. Som for eksempel denne: «personlighet begynner der sammenligning slutter»

Så enkelt – og så viktig for selvutvikling, men også så vanskelig. Ingen vil skille seg ut, og vi har dessverre altfor lett for å sammenligne oss med andre. Vi blir en gjeng med kopier, og det er dumt, for vi er alle født som originaler. Min egen personlighet får først blomstret når jeg er meg og ikke sammenligner meg med andre. Selv i voksen alder kan det være en utfordring. Det er ikke bare et problem som de unge må slite med mens de prøver å finne seg selv.

Min eldste sønn svarte meg en gang for mang år siden med et nytt spørsmål. Vi snakket om det å være seg selv. «Men hvordan kan jeg være meg selv når jeg ikke vet hvem jeg er?»

Og nettopp det er det som er så vanskelig: være seg selv når man ikke vet hvem man er, fordi man ikke har funnet seg selv.

Heldigvis er det mulig å finne seg selv, få kontakt med det innerste i oss, det som gjør at jeg er meg og du er deg. Våg å prat, våg å vis deg sårbar, våg å kjenne på hele følelses registeret ditt, våg å ikke alltid vær enig i det alle andre mener. Våg å si din mening, våg å vær uenig. Smått om senn og med bevisstgjøring rundt din egen prosess, vil personligheten din komme fram og du vil blomstre for den du er. Og når du slutter og sammenligne deg med alle andre, ja, da har du funnet deg selv og vet hvem du er.

LYKKE TIL!!

 

 

 

Lykke

Når jeg har lyst til å forandre litt hjemme, er det ikke alltid så mye som skal til. Bortsett fra at vi har begynt å sjekke ut hva det vil koste å skifte ut kjøkkenet som er fra -70 tallet i leiligheten vi kjøpte før jul, og at det ikke er aktuelt å bruke opptil 100 000.- på det nå, så er jeg lett å glede. Sette den gamle stolen på et annet sted, sette en lykt der i stede for der, eller legge en ny duk på bordet, finne fram en lysestake som har stått for lenge i skapet – joda, dette er de små tingene, og ikke det samme som å bytte ut et kjøkken, men du verden hvor mye overraskende glede jeg finner i det. Som da jeg kjøpte tre nye grønne planter og satt dem i en gruppe på bordet i gangen…

..eller da jeg plasserte Maria med Jesusbarnet sammen med lampen og noen gamle bøker i stuevinduet..

Små endringer gir store forandringer! Har du prøvd det, eller må det store forandringer til for å få den endringen du ønsker? Jeg gleder meg selvsagt til vi får nytt kjøkken, men inntil da, er det mye som kan gi overraskende glede i hjemmet..!

Og du har vel lagt merke til det du og, hvor mye lengre lysere det har blitt. Det er jo bare fantstisk å tenke på tiden som ligger foran oss – og selvfølgelig er planleggingen av hvordan terrassen skal utformes til et nydelig uterom i gang i hode. Ikke spesielt store nye dyre innkjøp, men bruk av det samme som i fjor, bare at i år er det på en «ny» terrasse, og det i seg selv, er jo en stor forandring👍🏽

I forrige uke ble jeg farmor💕Det gav meg et lykke-boost. Ingen ting kan måle seg med det akkurat nå..er det rart?

Livets mirakel