Det du tror du ser

🌼🌼

Så var det en av disse vakre kveldene i juli, og selv om jeg sitter med teppe lett rundt skuldrene, er det helt fantastisk her ute på verandaen. Roen har senket seg og natten siger snart på.

Chic – lit er en litterær sjanger jeg liker å lese (ja, jeg vet det er en sjanger som tar opp typiske kvinneproblemer på en humoristisk måte!) og jeg har lest noen bøker opp i gjennom i nettopp denne sjangeren.

I den siste jeg leste bet jeg meg fast i to små setninger: En ting er det du ser. En annen ting er det du TROR du ser. Dette er jo tatt ut av sammenhengen i boka, men kan stå helt alene og gi en dyp mening; en ting er det jeg ser. En annen ting er det jeg TROR jeg ser.

Hva handler dette om? Jeg tenker at vi i altfor stor grad er kjappe til å dømme og bedømme det vi ser, uten å tenke over hva jeg VET. Jeg bare tror jeg ser noe – og ofte er det vel slik at vi ser det vi vil se! For skal man tror det vi ser, må man ha kunnskap om personen eller situasjonen – for å kunne både forstå og konkludere – eller man kan bare være der og respektere at alt ikke er som jeg tror eller som jeg tror jeg ser!

Men uansett: en ting er det du ser, en annen ting er det du tror du ser. Jeg syntes det var bra sagt, eller skrevet, siden det var noe jeg leste, men at det gjelder i mange av livets hverdager, er i hvertfall helt sikkert. Det viktigste er vel at man har et åpent sinn til andre og de ulike sammenhengende man er i og kommer i.

Ikke konkluder med noe som helst før du ser litt mer av det du ser, eller det du tror du ser💚

Ha fortsatt en nydelig sommer som straks ebber over i august og følg meg gjerne i gruppen på fb ⬇️

 

http://www.facebook.com/groups/2838156906491580/

Mitt igjen

Lørdag går mot lørdag kveld. Mye av dagen har vært tilbrakt på verandaen. Min egen lille oase. Med sol, jordbær og is i skålen, en bok OG en Mac, går ettermiddagen fort.

For en god stund siden var selvtilliten min mye lavere enn den er nå. Jeg ble ofte påvirket av andres meninger og hadde til tider liten tro på meg selv.

 

I dag tok jeg tilbake noe av det som jeg en gang gav opp på grunn av en annens mening. Det høres sikkert veldig rart ut – eller kanskje du kan kjenne deg igjen – men det var så deilig å kjenne på at det jeg en gav fra meg, tok jeg tilbake.

Hva dette er, er i grunnen ikke relevant, fordi det kan gjelde så mangt og meget for oss alle. Poenget er at man ikke skal la seg vippe av pinnen om man innimellom gjør ting på sin egen måte. En måte som er din og ingen andres.

Ha tro og selvtillit nok til å stå for dine meninger og det du mener er rett for deg. Ikke forvent at alle alltid bifaller og nikker anerkjennende til det du sier, gjør eller mener. Det betyr i det lange løp ikke så mye. Det som betyr noe er at du er du og har det godt med det.

For min egen del er det deilig å kjenne jeg er god nok – for meg, for mine og for dem som vil ha meg i livet 💛🤎💚🧡💙💜🖤

 

Håper du har gode dager der du er og nyter akkurat det, og om du ikke har det så bra av ulike årsaker,

ønsker jeg det ALT GODT🌼

 

Rommet Mitt på instagram og på fb håper jeg du vil følge Rommet Mitt.

Sommerens bakside

Sommer, sol og ferie – mer og mindre for de fleste av oss. Men sommeren har en bakside. Akkurat som du finner det ekte bak en maske.

I skrivende stund sitter jeg ute, badet i sol og omgitt av blomster og.... alle detaljene på verandaen vår som jeg er så gla’ i. Elsker shabby chic og vintage look!

For meg er detaljer det viktigste, for de er med på å skape en helhet.

Og detaljene i livet er nok også viktigere enn man tenker. Ja, det er super viktig med mat, drikke, et sted å bo og være en del av et fellesskap. Men freden og roen i hjerte skapes ikke av dette alene, men av hvem du er.

Bak alle de smilende, leende og glade menneskene som gleder seg ekstra over livet fordi det et ferie, så glemmer man fort at slik er det ikke for alle.

Som mamma til rusavhengig ser jeg medaljens bakside. Sommer forandrer ingenting i en rusavhengigs liv – heller ikke i de pårørendes liv – kanskje tvert i mot, men på et merksnodige vis blir man vant til usikkerheten og uvissheten, og på et merksnodige vis klarer man – jeg – å nyte av sommerens gleder. Jeg vet det kan høres rart ut for noen.
Selv om sommeren har en alvorlig bakside, har den også en nydelig framside. Man må bare tillate seg og nyte den.

Er du i samme situasjonen som meg, eller av andre grunner kjenner til en alvorlig bakside, vil jeg oppmuntre deg til å tillate deg selv og glede deg over sommeren.
Sommer kommer og sommer går – ta vare på denne og det gode du har 💚

 

Vær gjerne med i gruppen på FB 🍀