Pinse og vind, to sider av samme sak

Pinsehelgen står for døren og enda en fridag som kanskje de fleste ikke vet hvorfor vi har, kommer godt med. Men jeg vet hvorfor vi feirer pinse, så har du lyst til å vite, er det bare til å fortsett å lese☺️

Men først: det er også siste helgen i mai – med andre ord; et år til neste gang. Hvor viktig er det ikke å ta vare på hver dag, for det er alltid et år til neste gang du får akkurat den dagen igjen. Noe som selvfølgelig også kan være en god tanke, alt ettersom.

Syrinene på sitt vakreste. Snart et år til man igjen kan plukke inn å kjenne det nydelige duften.

I en podcast episode i det som er min favoritt akkurat nå, ble det sagt noe sånn som at det å ta med seg morgenkaffen og sette seg på trappa i solen, gjør underverker for kropp og sjel. Blant annen minsker risikoen for å utvikle depresjon og man får bedre humør. Lys regulere også produksjonen av flere hormoner i kroppen.
Da jeg hørte det, tenkte jeg at det var jo fint, men at jeg ikke har en trapp å sitte på i solen, fordi vi bor i blokk og ligger vestvendt. Forøvrig en helt fantastisk beliggenhet. MEN plutselig så jeg løsningen fordi utenfor vår inngang ligger det en platting til glede for alle, og den ligger i morgensolen.

Så hver dag nå i noen uker, når jeg våkner og solen skinner, tar jeg med meg morgenkaffen, en god og varm jakke, og setter meg på plattingen. Der sitter jeg tidlig på morgenen og nyter kaffien, solens morgenstråler og har hele plattingen for meg selv☺️☀️

Det finnes som regel alltid en løsning på de fleste ting!

Så til pinsen: du vet, etter at Jesus var oppstå fra de døde, var han her på jorda sammen med sine venner helt til den dagen han skulle dra hjem til sin far i himmelen. Den dager kaller vi jo Kristi himmelfartsdag. Men da han fortalt sine venner at han skulle dra fra dem, ble de både redde og lei seg. De hadde liksom mistet han en gang, og ville ikke miste han igjen. Men Jesus sa til dem at han skulle ikke etterlate dem «farløse», men sende en annen i hans sted, nemlig Den Hellige Ånd. Så fra Krist Himmelfartsdag til pinse, var hans venner ganske redde og alene, men de ventet på da han hadde lovet. Og Den Hellige Ånd kom. Ikke som en person man kan ta på, bare en du kan føle men ikke se. Sånn som vinden; du ser trærne svaie, men du ser ikke vinden.

En jeg snakket med en gang, sa han syntes mye av Bibelen var vanskelig å tro på, fordi det er så mye som umulig kan ha skjedd. Sånn som jomfrufødsel, f.eks. Svaret mitt var ganske enkelt: jeg forstår at det kan være vanskelig, men om du tror på mirakler, er det mulig.

Riktig god pinse til deg💨🍃💛

 

Hage uten gress og hekk

Løytnantes hjerte💚En staude jeg er veldig gla’ i. På hvert sted jeg har bodd, var den alltid en staude jeg kjøpte og satt ned, om den ikke var der fra før. Da vi kjøpte leilighet og ikke lengre har en hage med gress, hekk og mange stunder, var gleden stor da jeg fant ut at løytnantens hjerte var en av staudene som kunne trives i en krukke. Så i fjor kjøpte jeg denne, som på andre året kommer med blomstring.
Og flere krukker med staudene har det blitt: horsta kommer med sitt nydelige bladverk og fine stilker med blomster på tredje året og alunrot også på tredje året.

I år har jeg også kjøpt tre nye som står i en større kasse⬇️: forglem-meg-ei, kinaspir og en jeg ikke husker navnet på🤭

Det kan hende at disse tre kommer til å stå for tett, men da tar jeg bare ut en og setter den i egen krukke🌼

Så selv om vi nå bor i leilighet uten gress, hekk og staudebed, er terrassen en egen liten oase med blomster, møbler, sol og masse hygge – med andre ord; hagen uten gress og hekk☀️☺️

Så med denne lille hage oppdateringen vil jeg ønske deg en riktig god ny uke💛

Endringer

Med både 17.mai og Kristi himmelfartsdag bak oss, er det bare til å ta fatt på resten av våren og sommeren☀️☀️Tenk hva som ligger foran av sol og varme og nydelige dager!

Denne fantastiske skapningen ute på jobb.

Men livet står aldri stille og tar aldri hensyn til om du hadde hatt behov for at det stoppet opp litt. Sånn er livet, og livet er her og nå, uansett.

Dertil viktigere blir det at du finner lommer av øyeblikk hvor du kan koble ut det vanskelige og bare være deg litt. Ja, hvem er jeg, tenker du kanskje og hvordan gjør jeg det? Hm, ja, det er det jo bare du som kan finne ut av, men det er en sterk oppmuntring fra meg til å gjøre det.
Det finnes så mange krav, så mye vi må, så mange vi tar hensyn til, så mange ting vi gjør, men selv kommer vi sist.

På et visst punkt i livet kan det bli for mye. Og spesielt kvinner i perimenopausen og postmenopausen er utsatt for følelsen av å ikke strekke til fordi det er så mange som trenger oss; mange har gamle foreldre, noen har barn/tenåringsbarn samtidig som de også har fått barnebarn, de har jobb, de skal holde seg i form og trene, være sosial og pliktoppfyllende, samtidig som hormon nivåene synker og til tider kan sette deg helt ut av spill så kraftig at du lurer på om du er i ferd med å bli alvorlig syk. Bekreft med en blodprøve hos legen din at det ikke er annet enn at livet helt naturlig er i endring.

Og når det er gjort, blir det helt nødvendig å ta et skritt tilbake og begynne å ta litt mer hensyn til deg selv. Hvordan du gjør det, må du finne ut av, men husk at det ikke er noe galt med deg. Det er bare en annen fase i livet ditt. En tid hvor DU må komme først.
Og til alle menn; gi rom for endringene og vær en støtte!

Ok, dere, dette var mine fredagstanker til dere alle og spesielt kvinner, da.

💛👱‍♀️💛👱🏼‍♀️💛

 

Husk at du finner meg på både fb og insta. Se øverst for linker!

Summen av mange ting

Wow, så lenge det er siden jeg har blogget! Vet ikke helt hvorfor det har blitt slik, men jeg tror det er summen av flere ting. Som sykdom, et vondt håndledd etter fall før jul – som forøvrig skal opereres – og ellers helt vanlige ting som tar, og trenger, mer oppmerksomhet. En ganske dramatisk hendelse gjorde noe med oss her hjemme, men alt skjer av en hensikt. Også dette. Og som regel kan man se en større hensikt med det som skjer og sette det inn i en større sammenheng, som til slutt gir en mening.

🧡🌼🧡

På vei hjem fra byen i dag, kjøpte jeg med meg en enslig stemor, som skulle stå i akkurat denne potta på akkurat denne plassen☺️

En gammel vekt med originale lodd er en del av veranda-interiøret og er med på å skape stilen jeg elsker: gammelt, slitt og shabby🤩

Forøvrig kommer jeg ikke til å handle så mye sommerblomster i år. Som så mange andre ting, har også de steget i pris.
Men det er alltid like gøy å se at staudene i potte og kar kommer med nye knopper og nye skudd år etter år. Lykke😌🤞

Jeg har jo blogget litt tidligere om oppussingen av vårt nye kjøkken. Nå er det ferdig og det er en helt spesiell følelse å ta det i bruk. Ikke fordi det er stort, prangende og luksuriøst, men alt er nytt og helt etter mitt hjerte. Det er inspirerende å jobbe der med både matlaging, skriving og alt annet man kan gjøre på et kjøkken⚖️⏲️👩‍🍳👩‍💻✏️📖☕️🥂

 

Spiseplassen med litt av den nye innredningen..

Men du, siden går litt tregt med bloggingen for tiden, vil jeg ønske deg en fortsatt strålende vår og sommer, når den kommer, en fin 17.mai🇳🇴og Kristihimmelfartsdag✝️

Du finner meg også på https://www.facebook.com/groups/2732408786896945/?ref=share_group_link og  http://Instagram.com/rommetmitt